Tarhana çorbası ile ilgili bilinmeyenler açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından biri olan tarhana çorbasıyla ilgili bilinmeyen  bir gerçek ortaya çıktı. Uzmanlar yeni bilgileri paylaştı.

Tarhana çorbası, Türk mutfağında daha çok kış aylarında tüketilmektedir. Özellikle hasta çorbası da olarak bilinen tarhana çorbasının yapılışı biraz emek istiyor. Bir uzman tarafından yapılan açıklama tarhana çorbasıyla ilgili bildiğimiz tüm gerçekleri alt üst etti.

Hastalara neden tarhana çorbası verilmemeli?

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana çorbasının bebek ve çocuklar için besleyici değerlerinin yetersiz olduğunu belirterek, hastalara da bu çorbanın içirilmemesi gerektiğini söyledi.

Hastalar için en uygun çorba hangisi?

Kış aylarında çok sayıda hastalıkla karşı karşıya kalabiliyoruz. Özellikle ”grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı” gibi rahatsızlıklar ilk sırada yer alıyor. Tarhana çorbası her ne kadar sevilen bir çorba olsa da özellikle hasta kişilere bir çok uzman tarafından önerilmiyor.

Tarhana çorbası yerine yapabileceğiniz çorbaların listesini sizler için derledik.

Kış hastalıklarından koruyan çorbalar;

* Tavuk suyu çorbası

* Balık çorbası

* Kelle paça çorbası

* İşkembe çorbası

* Pırasa çorbası

Bu çorbalar sadece kış hastalıklarından korumuyor aynı zamanda da besleyici özelliği sayesinde vücudun tüm besin ihtiyacını karşılıyor. Çorba yaparken sağlıklı olması açısından mutlaka içme suyu kullanın. Çeşme suyuyla yapılan çorbalar sağlıksız olmaktadır.

Önemli hatırlatma; Yapmış olduğunuz çorbaya mutlaka 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi ekleyin. Elma sirkesi sayesinde yaptığınız çorba çok daha şifalı bir çorba olacaktır.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarhana çorbası ile ilgili bilinmeyenler açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir