Tiyatro Mencel ‘Tenê Ez’ oyunu ile izleyici ile buluşuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiyatro Mencel, koronavirüs nedeniyle kapattığı sahnesini, “Tenê Ez” oyunuyla yeniden açıyor. 

Mezopotamya’da yer alan habere göre, Van’da faaliyet gösteren Tiyatro Mencel ekibi, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapattığı sahnesini yeniden açıyor. Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Aydın Perihan İş Merkezi’ndeki sahnesini seyircisi için yenileyen Tiyatro Mencel, daha önce 100 kişilik olan salonu yapılan tasarımla 200’e çıkardı. Ekip, 8 ve 9 Ocak tarihlerinde Charlie Chaplin’in politik komedi filmi “Büyük Diktatör” den uyarlanan “Tenê Ez” oyunuyla tiyatro severlerle buluşacak. 

Baskılara rağmen Sanat

Tiyatro Mencel ekibinden Ferhat Aslan, pandemi ile birlikte tiyatro oyuncuları olarak kötü bir süreç yaşadıklarını belirtti. Tiyatro Mencel olarak sadece kendi öz imkanları ile sanat yapmaya çalıştıklarını ifade eden Aslan, “Tüm bu yaşananların yanı sıra siyasi baskı da görüyoruz. Zorluklara rağmen sanat yapmaya devam ettik. Alternatif bir tiyatro kulübü olarak mücadele ettik, başarılı da olduk. Salonumuzu yenileyip genişletmeye ihtiyaç vardı. Yeni salonumuzla seyirciyi karşılayacağız” dedi.

Büyük bir heyecanla seyirci ile buluşmaya hazır olduklarını ifade eden Aslan, tüm tiyatro severleri gösteriyi izlemeye davet etti. 

Hafta sonu sahnelenecek oyunun ardından 10 Ocak’ta Tiyatro Mencel’de Aryen Kom’un konseri olacak. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tiyatro Mencel ‘Tenê Ez’ oyunu ile izleyici ile buluşuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir