TKDK Van’a can suyu oldu:113 milyon TL hibe verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı kapsamında 113 milyon TL hibe verdi.

Son dakika haberlerinde yer alan bilgilere göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı kapsamında 113 milyon TL hibe verdi.
TKDK Van İl Koordinatörlüğü, 2021 yılını korona virüs salgınının olumsuz etkilerine rağmen hedeflerinin üstünde bir performans sergileyerek tamamladı. TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, IPARD Programı ve programın 2021 yılı performansları hakkında açıklamalarda bulundu.

Personelin özveri çalışması büyük katkı sağladı

İl Koordinatörü Başak, “IPARD Programı kapsamında 311 milyon TL yatırım tutarına, 162 milyon TL hibe tutarına sahip 348 adet projeyi sözleşmeye bağladık. Bu hibenin 113 milyon TL ‘sini ödedik, 49 milyon TL’yi de ödeyeceğiz. Programın geneline baktığımızda 2021 yılında gerek sözleşmeye bağlanan proje sayısı gerekse ödemesi gerçekleşmiş proje sayısı ve ödeme tutarı olarak çok iyi bir yerde olduğumuzu görüyoruz. Personelimizin özverili çalışmaları ve yatırımcılarımızın motivasyonuyla 2021 yılını hedeflerimizin üzerinde bir performans sergileyerek tamamladık. Ağır pandemi koşulları altında gerçekleştirilmiş olan bu yatırımların ilimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2022’de yatırımlar devam edecek

“Yatırımcılarımıza desteklerimiz 2022 yılında da devam edecektir” Kurum merkezinin 2021 yılı Aralık ayında yayınlamış olduğu IPARD II Programı 11. Çağrı Ön İlanı ile yenilenebilir enerji, makine parkları, su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, zanaatkarlık ve yerel ürünler, arıcılık, tıbbi aromatik bitki, fide- fidan, süs bitkileri ve mantar yetiştiriciliği konularında proje alınacağını ilan ettiğini ifade eden Başak, “Bu bağlamda 2022 yılı desteklerimizle alakalı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz” diye konuştu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TKDK Van’a can suyu oldu:113 milyon TL hibe verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir