Üniversiteyi parsel parsel sattılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin de içinde yer aldığı Bardakçı Mahallesinde Muhtar, üniversite hocaları ve bazı iş insanları ile anlaşarak, mahallenin ortak malı olan arazileri parselleyerek peşkeş çekti.

Van Merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bardakçı Mahallesinde 1982 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi kuruldu. Üniversitenin kurulmasından sonra arazileri büyük değer kazanan mahalle, büyük şehir yasasıyla birlikte kent merkezine bağlandı. Yasal düzenlemeden sonra Van gölü sahilinde bulunan mahallenin arazilerinin üzerinde hızla villa ve yazlıklar yapılırken, yapılan villa ve yazlıkların altında ise büyük bir rant ortaya çıktı. Van 2. Asliye Ceza Mahkemesine yansıyan bir davada mahalle arazilerinin nasıl peşkeş çekildiği de belgelerle ortaya çıktı.

29 Mahalle sakini suç duyurunda bulundu

Bardakçı Mahallesinde ve köy statüsünde bulunduğu dönemde mahallede yaşayanların ortak malı olarak kabul edilen arazilerin büyük şehir yasasıyla birlikte satılması üzerine mahalle sakinleri harekete geçti. 29 mahalle sakini arazilerin sahte evraklarla mahallede olmayan kişilere muhtar tarafından peşkeş çekildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Van 2. Asliye Ceza Mahkemesinde davaya konu olan suç duyurusunda isimleri geçen iki tapu müdürü hakkında beraat kararı verilirken, diğerler sanıklara ise hapsi cezası verildi.

Üniversiteyi parsel parsel sattılar - Van Yüzüncü Yil Üniversitesinin de içinde yer aldiği Bardakçi Mahallesinde Muhtar 1

Haksız menfaat sağlamak

Mahkeme heyeti köyde ikamet etmeyen ve köy nüfusuna kayıtlı olmadan arsa tahsisi yapıldığını belirterek, “Sanıkların alınan bilirkişi raporları ve ön soruşturma raporlarında anlaşılacağı üzere mevzuata aykırı olarak, şartları haiz olmayanlara bile gayrimenkul devrine yönelik işlem tahsis ettikleri bu şekilde kamunun zarara uğrattıkları, haksız menfaat sağlayarak görevini kötüye kullanma suçu işledikleri sabittir” denildi.

Muhtara üst sınırdan ceza verildi

Mahkeme heyetti işlerin büyük bölümünün başında Muhtar T.U bulunduğunu belirterek, cezanın bireyselleştirilmesi açısında kusuru daha az olan azalar hakkında alt sınırdan ceza verilmiş, fakat muhtar hakkında teşdiden cezaya hükmedilmiştir” denildi.

YYÜ yönetiminde Villaları yükseliyor

Mahkemeye intikal eden Bardakçı Mahallesi sınırlarının içinde yapımına başlanan ve aralarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör ve yönetiminin de ortak olduğu iddia edilen 54 adet villa ise tartışmalar arasında tamamlandı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversiteyi parsel parsel sattılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir