Van Devlet Tiyatrosu Şubat ayında da seyircilerini bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Devlet Tiyatrosu, Şubat ayı boyunca tiyatro severlerle buluşacak.

Van Devlet Tiyatrosu, Şubat ayı boyunca üçü yetişkin, ikisi çocuk oyunu olmak üzere beş oyunla sahnede olacak. 2 Şubat Perşembe günü saat 19:30’da henüz 15 yaşında geçmişin yükünü sırtlanan Cun’un, sumo ustası Şomintsu ile yollarının nasıl kesiştiğini anlatan ‘Şişmanlayamayan Sumocu’ adlı oyunla perdelerini açıyor.

Siyabend ile Xecê

1 Perde-1 saat 15 dakika

Yazan: Cem Düzova

Yöneten: Gül Urgan Yıldız

Yüzyıllardır anlatılagelir bu destan Doğu’nun ozanları dengbejlerin dilinde. Doğuştan kaderi kara yazılan, koca Süphan Dağı’nın sahip çıkıp büyüttüğü Siyabend ile Bey kızı, ceylan bakışlı güzel Xecê’nin aşkı böylece dile gelir.

Siyabend‘e koca Süphan sahip çıkmış çıkmasına ama Süphan‘ın başı sislidir, etekleri hep sislidir. Ve Siyabend ile Xecê’nin elleri elbet bir gün birleşecektir ama av bazen avcının sonunu getirir…

Scapın’in Dolapları

2 Perde-2 saat

Yazan: Molière

Çeviren: Ayberk Erkay

Yöneten: Hakkı Kuş

Argante ve Geronte, birlikte uzun süreli bir iş seyahatine çıkarlar. Bu seyahati fırsat bilen Argante’ın oğlu Octave, Hyacinte isimli fakir bir kızla, babasından gizli evlenir. Aynı zamanda Leandre da babası Geronte’un evlenmelerine onay vermeyeceği bir çingene kızı olan Zerbinette’e âşıktır. Octave, uşağı Sylvestre’den babasının onu başka bir kızla evlendirmek istediğini öğrenir. Kendisini bu çıkmazdan kurtarması için arkadaşı Leandre’ın uşağı Scapin’den yardım ister. Zerbinette için de Leandre Scapin’den yardım ister. Scapin, gençleri çıkmazdan kurtarmak için bir dizi dolap çevirir. Fakat farkında olmadıkları gerçek: Scapin hilekâr, düzenbaz ve… oldukça kendini beğenmiş bir uşak ve çırağı Silvestre da onu pek de aratmayan biridir. Hyacinte’in aslında Geronte’un kızı olduğu, Zerbinette’in de aslında bir çingene kızı olmadığı ve Argante’ın yıllar önce kaybettiği kızı olduğu ortaya çıkar. Scapin’in çevirdiği dolapların ortaya çıkmasına rağmen o da affedilir ve oyun mutlu bir şekilde sonlanır.

Bu çadır tiyatrosunun hünerleriyle dolu oyuna davetlisiniz. “Efendim, limandan bir mektup geldi!”

Şişmanlayamayan Sumocu

1 Perde-1 saat 30 dakika

Yazan: Eric Emmanuel Schmitt

Çeviren: Bahadırhan Bozkurt

Uyarlayan: Baki Erdi Mamikoğlu

Yöneten: Gül Urgan Yıldız

Tokyo sokaklarında yapayalnız, mücadele dolu bir yaşam… Cun, henüz 15’inde geçmişinin yükünü sırtlarken incecik, cılız kalmış bir erkek çocuğudur. Durmadan onda bir şişman gördüğünü iddia eden sumo ustası Şomintsu ile yolları kesişir. Sayısız direnişlerin ardından sokaklardaki yaşamdan kurtuluş ışığı olan o sumo okulunun kapıları aralanır. O ışıkla Cun’un evden kaçışının gizemi ortaya çıkar.

Beden mi şişmanlayıp güçlenir yoksa ruh mu geçmişin yüklerinden kurtulup bilgeleşir? Yarım kalan her hikâye bir gün tamamlanacak ve kalbin kıpırtısıyla en cılız bedenden bir şişman doğacaktır. Unutmamalı ki “bulutların arkasında her zaman bir gökyüzü vardır!” …

Lyrobotonlu Kaplumbağa Silva-Çocuk Oyunu

1 Perde-60 dakika

Yazan: Hüseyin Erdoğan

Yöneten: Muharrem Dalfidan

Deniz kıyısındaki Lyroboton şehrine yağan kar, bütün hayvanları çok üşütmüştür. Isınmak için ateşe ihtiyaçları vardır. Olympos Dağı’nda olan ateşi alıp herkesi donmaktan kurtarmak için cesaret ve inanç gerekir. Hayvanların çoğu yola çıkar fakat içlerinden bir tek küçük Kaplumbağa Silva’nın hiç vazgeçmeden türlü maceralarla örülü yolu, başarıya çıkacaktır.

Mikrobik İle Gribik-Çocuk Oyunu

1 Perde-45 dakika

Yazan: Kurtuluş Bilgilioğul

Yöneten: Abdulselam Çok

Mikrobik ve Gribik, zararlı birer mikroptur. Mikrobik; kötü niyetli, insanlara mikrop bulaştırmayı isteyen, pisliği seven bir mikroptur. Gribik ise adından da anlaşılacağı gibi grip mikrobudur. Mikrobik’e nazaran daha iyi niyetlidir. Saf ve edilgen bir yapısı vardır. Mikrobik ile Gribik, bir gün bulaşacak insan ararken bir çöplüğe yerleşirler. Doğukan oyun oynarken çöplüğü karıştırır ve mikroplar vücuduna girerler. Doğukan hastalanınca doktor ona ilaç yazar. Kullandığı ilaçlarla mikroplar arasında başlayan mücadele oyun boyunca devam eder. Mikroplar değişik kılıklara girerek, ilaçlara yakalanmadan akciğerlere mikrop bulaştırmaya çalışırlar. En sonunda vitamin gelince, onun desteğiyle mikropları yakalayıp, yararlı bakterilere dönüştürürler. Böylece oyun mutlu sonla biter.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Devlet Tiyatrosu Şubat ayında da seyircilerini bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir