Van esnafı için yeni bir umut kapısı açılıyor: Van MALL AVM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Van Park AVM’nin yeni ismi belirlenerek açılışı için de ayrıca gün verildi. Denetim Kurulu Başkanı Abidin Aslan ve Danışma Kurulu üyesi Memduh Aslan çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunarak AVM’nin, hem Van esnafı hem de belediye için geç kalınmış bir gelir olduğuna dikkat çekti.

Van’da yapımı yaklaşık 10 yıl süren ve yönetim, elektriği, ortak giderin yanı sıra birçok sebepten kaynaklı sürekli açılamayan eski ismiyle Park AVM, Van’ın gündeminde yer alıyordu. Geçtiğimiz günlerde Denetim Kurulu üyeleri Abidin Aslan ve Danışma Kurulu üyesi Memduh Aslan, Van’da bulunan Elit World otelinde lansman toplantısı düzenledi. Toplantıya, Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık (GLA) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri ve yüzlerce yatırımcı katıldı. Toplantıda, inşa süreci ile birlikte mağazalar profesyonel bir şirket tarafından yönetilmek üzere GLA A.Ş.’ye kiralandığının bilgisi verildi.

Van esnafı için yeni bir umut kapısı açılıyor: Van MALL AVM - park avm

Aylar süren çalışmalardan sonra AVM’nin yeni ismi de ‘Van MALL’ AVM olarak değiştirildi. AVM’nin açılışı için ise 1 Mart tarihi veridi. Van Mall Denetim Kurulu Başkanı Abidin Aslan ve Danışma Kurulu üyesi Memduh Aslan çalışmaları üzerine ve AVM’de dükkan alan halkın mağduriyetinden söz ederek, yaklaşık 7 yıl boyunca belediye için geç kalınmış bir gelirin olduğunun altını çizdi.

‘Sadece GLA firması ihaleye katıldı’

Van Mall AVM için engelleri aştıklarını aktaran Abidin Aslan, avm’nin yarısının belediyeye diğer yarısının ise mülk sahiplerine ait olduğunu söyledi. Kendi paylarına düşen kısımla ilgili firma ile görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Aslan, “Yalnız firma belediyenin ihalesine girme konusunda isteksiz davranıyordu. Doğrudan istenilen fiyata almak istiyordu. Bu konuda bir anlaşma sağlayamadık. Mecburen bizler devreye girdik ve geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan GLA firmasıyla görüşmeler gerçekleştirdik. İstanbul’a gittik burada da görüşmeler gerçekleştirdik. Belediyeyle aralarında aracı olduk. En son belediye ihale yaptı birçok firmaya da davetiye gönderdik.  Firmalardan sadece GLA firması ihaleye katıldı. 1 milyon TL artı KDV ile aldı” dedi.

Van esnafı için yeni bir umut kapısı açılıyor: Van MALL AVM - IMG 20230110 WA0019
Abidin Aslan

Belediyenin artık işten çekildiğini söyleyen Aslan, firmanın böyle bir sorumluluğa girmesi nedeniyle işi artık sıkı tuttuğunu belirtti. Aslan, “Türkiye’deki birçok firma ile görüşmeye başladı AVVA. Onlar belediye ile anlaştıktan sonra bizle ilgili firmayı kendi şartlarımızla ortak bir alanda anlaştık. Bizim adımıza danışmanlık yapıyor. Belediyenin taşınmazlarını ayrıca 1 Milyon TL’ye kiraladı.”

‘AVM 1 Mart’ta açılacak’

Türkiye ve dünyada 200’ün üzerinde mağaza şube yetkililerinin toplantıda yer aldıklarını söyleyen Aslan, “İran’ın sınır ticareti olduğundan kaynaklı ticari hayatın canlılığı gelenleri cezbetti. 1 Mart’tan itibaren açılış yapacağız ve umarım bu defa gerçekleşir. Bu çabalarımız boşa gitmez. Amacımız City Van AVM markalarıyla doldurmak, rastgele kalitesini düşürmek değil. Hedef kitlesi geniş olan, rağbet gören markalar doldurmak” dedi.

‘AVM’nin kapalı olması Van halkını mağdur etti’

AVM’nin içinde çalışacak esnaflara destek olmaya çalıştıklarını belirten Danışma Kurulu üyesi Memduh Aslan da, Van Valisinin kendilerinin yanında olduğunu belirtti. Aslan şu sözlere yer verdi: “AVM 5-6 sene önce açılmış olsaydı şu ana kadar çok güzel çalışmış olacaktı. Buraya insanlar milyonlarca para yatırdı. Bizim derdimiz artık ‘AVM açılsın da kira alalım’ derdi değil! Mülklerimiz sadece kurtulsun. Yani orada akla gelmeyecek rakamlar var. Bazılarının dükkânları 10 Milyon TL ya da 15 milyon TL’ye mal olmuş. Bu 3-5 kira ile kurtulacak bir şey değil. Belediyenin buradan 7-8 senedir büyük bir kaybı var. Bu kayıpta bütün Van halkının hakkı var. Bu belediye için büyük bir gelirdi. 1 Mart’ta AVM’nin açılışı yapılacaktır.”

Van esnafı için yeni bir umut kapısı açılıyor: Van MALL AVM - IMG 20230110 WA0020
Memduh Aslan

Serhat News

Video-Montaj: Hakan Aslan

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van esnafı için yeni bir umut kapısı açılıyor: Van MALL AVM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    30 Ağustos 2023, 10:16

    […] diğer yandan da belediyenin kiralara uyguladığı zamlarla mücadele ediyor. Belediyenin Yeraltı AVM‘deki sözleşme süreleri dolan esnafların dükkan kiralarına yüzde 71’lik zam yapması […]

    Cevapla