Van Gölü farkındalık eğitimleri başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ve Bitlis’te, Vangölü Aktivistleri Derneği ile Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde Van Gölü’nün ve havzadaki tarihi ve doğal değerler ile canlı türlerinin korunmasına yönelik olarak öğrencilere farkındalık eğitimleri verilecek.

Van ve Bitlis’te havzadaki tarihi varlıklar, turizm ve çevre konusunda faaliyet yürüten Vangölü Aktivistleri Derneği, farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Prestij Haber’e konuşan Erdoğan Özel, derneğin başlattığı girişimlerle Van ve Bitlis’te, Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte okullardaki öğrencilere Van Gölü ve havzadaki; tarihi, turistik ve doğal değerler ile canlı türlerinin korunması için farkındalık eğitimleri verileceğini belirtti. 

Bitlis’te Protokol İmzalandı
Konuyla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Bitlis’te Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim seminerleri için protokol imzaladıklarını söyledi.
Özel, “Paydaşı olduğumuz, Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında Van Gölü farkındalığını arttırmak için Van ve Bitlis illerimizde çocuklara yönelik eğitimler vermeyi amaçlayan bir çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet Emin Korkmaz ile eğitim seminerleri protokolü imzalandı,” dedi. 

Eğitim Takvimi
Milli Eğitim ile yapılan protokol çerçevesinde bir de takvim belirlendi.
Buna göre, ilk seminer ve sosyal faaliyet 22 Aralık’ta Adilcevaz ve Ahlat ilçelerinde, diğer seminerler ise 28 Aralık’ta il merkezinde, 4 Ocak 2022’de Tatvan ilçesinde, 11 Ocak 2022’de Hizan ilçesinde ve 13 Ocak 2022’de Güroymak ilçesinde gerçekleştirilecek.  
Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Ata Özel, eğitim ve sosyal faaliyetlerin derneğin yönetim kurulu üyelerince yürütüleceğini ifade etti.  

Van’da da Başlatılacak
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van’da da öğrencilere yönelik eğitimlerin ve sosyal faaliyetlerin başlatılması için kurumlar nezdinde çalışma yaptıklarını söyledi.
Konuyla ilgili görüşme trafiği oluşturduklarını belirten Özel, “Bitlis’te olduğu gibi Van’da da bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor, ilgili kurumlarla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Öğrencilerin eğitimleri aksatılmadan bir çalışma olacak bu. Van Gölü’nün, havzanın, endemik canlı türlerinin, bitkilerin korunması için burada yaşayan gençlerin bilgi edinmesine ihtiyacımız var. Öğrenciler bu faaliyetlerimizle hem bilgi edinecek hem de çevreye karşı onlarda bir sevgi bağı oluşacak. Sonuç alıcı verimli bir çalışma olacağını düşünüyoruz,” diye konuştu.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gölü farkındalık eğitimleri başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir