Van TSO: Elektrik zamları gözden geçirilmeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektirik faturalarında gelen yüksek zamlarla ilgili yazılı açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VanTSO) yönetimi, zamların yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Elektrik faturalarına gelen zamlarla birlikte yaşanan tartışmalarda sürüyor. konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlayan VanTSO yönetimi, kentteki krize dikkat çekerek, çözüm üretilmesi çağrısında bulunuldu. “Son yıllarda dünya genelinde yaşanan ekonomik daralma ülkemizde etkilerini gösterirken özelde şehrimizde daha fazla hissedilmiştir. Zaten ekonomik olarak zor durumda olan tüccar, sanayici ve esnafımız elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalmıştır.” denilen açıklamada, Elektrik zamları tüccar ve sanayicinin yanı sıra hane halkını da olumsuz etkilediğine vurgu yapıldı. “Türkiye’nin en büyük hane halkına sahip ve en düşük gelirli illeri arasında yer alan şehrimizde, ödemelerini yapmakta zorluk yaşayan üyelerimiz ve vatandaşlarımız 2-3 kat artan fiyatları ödeyemez hale gelmiştir” uyarısında bulunulan açıklamada, şu çağrılara yer verildi:

“Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) olarak buradan şu çağrıyı yapmakta fayda görüyoruz; Yapılan zamlarda bölgesel dezavantajların da göz önüne alınarak yeniden düzenlemeye gidilmesi elzemdir. İlimizin tüccar ve sanayicileri başta olmak üzere hemşehrilerimizin de bu yüksek faturaları ödeme gücü yoktur. Başta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olmak üzere tüm yetkili kamu kurum kuruluşlarını duyarlı olmaya ve yapılan fahiş fiyatlandırmanın ivedilikle gözden geçirilerek kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir politikaya dönüşmesini talep ediyoruz”

Serhat News

(sg(

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO: Elektrik zamları gözden geçirilmeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir