Van TSO Seçiminde Ne Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kırmızı Pazartesi” romanını okudunuz mu hiç? Okumadıysanız okumak için hâlâ geç kalmış sayılmazsınız. Kolombiyalı ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez’in 1981’de yayımlanan enfes romanlarından biridir Kırmızı Pazartesi.

Romanda kasabada yaşanan bir cinayete ışık tutuluyor. İlginç olan herkesin cinayetin olacağını önceden bilmesi, ama cinayeti önlemek için hiçbir şey yapmaması …

Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimi de aynen Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi; herkesin bu işte şaibe olacağını bilmesi, ama şaibeyi önlemek için bir kaç cılız itiraz dışında kimsenin bir şey yapmaması…

Tuhafiyecinin madencilik grubunda, dişçinin mühendislik grubunda, camcının petrol grubunda, çerezcinin yaş sebze ve meyve grubunda olması Van TSO seçiminde dönen dolapların habercisiydi.

Seçime girilmeden 6 ay öncesinin NACE kodları baz alınsaydı, gruplarda kaydırmalar olmasaydı, bugün seçim sonuçları üzerinde bu denli fırtınalar kopmazdı. Adaylar ilk kez sandık başında gördükleri oy sahipleriyle karşılaşmazdı. Her aday az çok kendi grubundaki oy sahibini bilir, tanır.

Şaibe konusunda Beyaz Liste’nin başkan adayı Zahir Kandaşoğlu, Mavi Liste’nin başkan adayı Necdet Takva ‘yı suçlarken aynı şekilde Takva da, Kandaşoğlu’nu suçluyor.

İkisi de basın huzurunda seçimin tümden iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu işte en temiz kalan Sarı Liste ve başkan adayları Faruk Biner, seçimin tümden iptal edilmesi gerektiğini daha önce söylemişti zaten.

Van TSO seçimi ile ilgili kesin olan bir şey var; o da seçime şaibe karıştığı… Bunu Van TSO’nun başında olan Necdet Takva da itiraf etti. Gazetecilere, 500 sahte oy kullanıldığını söyledi. Şaibe su götürmez bir gerçek artık. Takva ve Kandaşoğlu’nun söyledikleri şaibeyi tescilliyor.

Bundan böyle tarafların birbirini suçlamayı bırakıp, bir an önce seçimin iptaliyle ilgili adım atmaları gerekir.

Burada kim haklı, kim haksız tartışmalarına girmek istemiyorum. “Sahte oy kullanıldı,” gerçeğini herkes kabul ediyor. Yapılması gereken, seçimin iptal edilmesinin sağlanması ve yeniden seçim kararının alınmasıdır.

Seçime girmeden önce aday ve oy sahiplerini rahatlacak düzenlemeler yapılmalı, itirazlar yeniden gözden geçirilmeli ve Van TSO’da temiz bir sayfa açılmalıdır.

Top artık mevcut Van TSO yönetiminde yani Necdet Takva ve arkadaşlarında. Takva eğer sahte oyları “Beyazların” kullandığına inanıyorsa bir an önce seçimi iptal ettirip seçimin iptali için adım atmazsa şaibe ve sahte oylar “Mavilerin” üzerine yapışır.

Tek grupta yapılacak seçimin sonucu ne olursa olsun, bu gerçeği değiştirmez.

Serhat News

https://serhatnews.com/kandasoglu-meydan-okudu-samimi-isen-toplu-istifa-edelim.html
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO Seçiminde Ne Oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir