Van ve bölgede ev baskınları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır, Van ve Kızıltepe’de yapılan ev baskınlarında, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Van’da yapılan ev baskınında, yüzde 90 engelli Mehmet Şerif Demirağaç gözaltına alındı.

 Mezopotamya Haber Ajansının Haberine göre, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sabah saatlerinde Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA) aktivisti Hacire Tanırgan’ın evine polisler tarafından baskın yapıldı. Baskın sırasında evin kapısı kırılırken, Tanırgan’ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Tanırgan’ın Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi.  

Van’da 4 genç gözaltına alındı

Van’da polis, sabah saatlerinde birçok adrese baskın yaptı. Evlerde yapılan aramanın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri Arjin Tuncer, Ferhat Azan, Rojin Varhan ve yüzde 90 fiziki engelli Mehmet Şerif Demirağaç gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Diyarbakır 

 Diyarbakır’da da çok sayıda eve polislerce baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda HDP Gençlik Meclisi üyeleri Diyar Sincar ve Nurullah Özgün ile Şehmus Doku ve Mazlum Kardaş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 4 kişi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ve bölgede ev baskınları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir