Van’da 1 Mayıs kutlaması: 14 Mayıs’ta hep birlikte hesap soracağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Musa Anter Barış Parkı’nda başlayan 1 Mayıs mitingi devam ediyor. Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, 14 Mayıs seçimlerine hazır olduklarını söyleyerek, “14 Mayıs emekçilerin, emeklerine sahip çıkma günüdür. 14 Mayıs’ta bu faşist ittifaktan, KHK’lerinden, ötekileştirmelerinden hesap soracağız” dedi.

Van’da Musa Anter Barış Parkı’nda sabah saatlerinde başlayan 1 Mayıs mitingi; DİSK Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin ve Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay’ın katılımcıları selamlamaları ardından 2022 Van Newrozu’nun sembolü olan küçük Yekbun sahnede şarkı seslendirdi.

Van’da 1 Mayıs kutlaması: 14 Mayıs’ta hep birlikte hesap soracağız - van 1mayis konusmalar 3

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut yaptığı konuşmada, bir avuç kişinin zenginleştirilmesi için milyonların yoksullaştırıldığını söyledi. Bulut, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sıyrılıp gelmektedir seher, doğayı sarsacak hayat… 15 Mayıs böyle bir gün olacak. Ve bu iktidar değişecek, emekçilerin haklarını aldığı bir dünyayı birlikte kuracağız” dedi. Bulut’un konuşmasının ardından Eğitim-Sen müzik grubu sahne aldı.

‘Tek adam rejimine karşı birlikte mücadele edeceğiz’

Konuşmacılardan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, birçok kesimden gözaltının yaşandığını fakat tek adam rejimine biat etmeyeceklerini söyledi.  14 Mayıs’ta iktidarı göndereceklerini söyleyen Bozgeyik, binlerce insanının ‘beceriksiz’ yönetimin yönetememesinden dolayı depremlerde yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Van’da 1 Mayıs kutlaması: 14 Mayıs’ta hep birlikte hesap soracağız - 1 mayis emekci bayrami 8 1

Bozgeyik, “Baskıcı, faşizan rejimler katliamlarla varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bizler, bunlara 14 Mayıs’ta sandıklarda gereken cevabı vereceğiz. Kadın emekçilere yönelik de baskı artmakta. İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede kaldıran tek adam rejimi ile birlikte mobbing ve baskı her geçen gün artmakta. Biz hep birlikte, birleşerek, örgütlenerek tek adam rejimine karşı hep birlikte sahip çıkacağız. AKP iktidarı Ortadoğu’da savaşı sürdürmek istiyor. Ülkeyi kaosa sürüklemek istiyorlar. Kürt sorununda çözümden uzak devlet aklıyla çözümsüzlük politikaları derinleştirilerek, cezaevlerinde tecrit, baskı her geçen gün artmakta. Van’dan bir kez daha sesleniyoruz; Emekçilerle ve bu ülkede onuruyla yaşayanlarla birlikte örgütlenip, mücadele edeceğiz” dedi.

’14 Mayıs’a hepimiz hazırız’

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de, bütün dünyada kapitalist sisteme karşı direnen kadınlar, gençler ve emekçiler olduğunu söyledi. Van’da kayyım politikaları ile yolsuzluk ve hırsızlıklara en çok meydanda bulunanların tanık olduğunu ifade eden Aydeniz, “Zannediyorlar ki emekçiler KHK’lerle açlıktan ölecek. Ama emekçiler yan yana durarak mücadele ettiler. Bugün yaşanan havayı 15 Mayıs’ta özgürlükleri inşa etmek için bu halayı çekeceğiz. 14 Mayıs emekçilerin, emeklerine sahip çıkma günüdür. 14 Mayıs’ta bu faşist ittifaktan, KHK’lerinden, ötekileştirmelerinden hesap soracağız. AKP’yi Van’da ve Kürdistan’da tabela partisi yapacağız. Bu faşist ittifaka 14 Mayıs’ta kaybettireceğiz. Kürtler mücadelesinden asla vazgeçmeyecek. Seçimlere gözaltı operasyonlarıyla, siyasi operasyonlarla hazırlanıyorlar. Ama nafile! Bu halk mücadelesinden vazgeçmeyecek. 14 Mayıs’a hepimiz hazırız. 81 ilde olduğu gibi Van’da da tek partimiz Yeşil Sol Parti’dir. Başka hiç kimse ile ittifakımız yoktur” dedi.

Van’da 1 Mayıs kutlaması: 14 Mayıs’ta hep birlikte hesap soracağız - van 1mayis konusmalar 4

Konuşmaların ardından Koma Aryen’in sahne almasıyla 1 Mayıs mitingi sona erdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 1 Mayıs kutlaması: 14 Mayıs’ta hep birlikte hesap soracağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir