Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Musa Anter Barış Parkı’nda kutlanacak 1 Mayıs mitingi yoğun bir katılımla başladı. Emekçiler bu yıl “Güvencesizliğe, İşsizliğe, Yoksulluğa, Gericiliğe Ranta Teslim Olmayacağız! Umudu ve Mücadeleyi Büyütmek İçin!” şiarıyla alanlarda olacaklarını vurguladı.

Van Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), DİSK’e bağlı Genel-İş Van Şubesi, EMEP, CHP, HDP, DBP, YSP, TİP, ÖHD, TMMOB, Van-Hakkari Tabip Odası, Van Diş Hekimleri Odası, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) gibi siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerin katılımıyla 1 Mayıs mitingi başladı.

Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı - 1 mayis emekci bayrami 2
Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı - 1 mayis emekci bayrami 4
Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı - 1 mayis emekci bayrami 5

Van Lokman Hekim Hayat Hastanesi önünde kortej yürüyüşüyle başlayan miting katılımcıların taşıdığı flama, döviz, afiş ve sembolleriyle sloganlar eşliğinde Musa Anter Barış Parkı’nda yapılan miting renkli görüntülere sahne oldu.

Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı - 1 mayis emekci bayrami 6
Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı - 1 mayis emekci bayrami 8

Saygı duruşunun ardından başlayacak mitingde DİSK Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuşma yapacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 1 Mayıs mitingi coşkuyla başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir