Van’da 21 Şubat Dünya Anadil Günü Etkinliği yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARSİSA Dil ve Araştırma Kültür Merkezi’nin düzenleyeceği 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü etkinliği için yapılan hazırlıklar tamamlandı. ARSİSA sözcüsü Cewdet Zîlanli, verimli bir panel düzenleyeceklerini ve herkesi etkinliklerine katılmaya davet etti.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 1999 yılında ilan ettiği 21 Şubat Dünya Anadili Günü dolayısıyla her yıl birçok ülkede farklı etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda merkezi Erciş’te olan Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi (ARSİSA)Van’ın Erciş ilçesinde panel düzenlenecek. Panele, Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları Kürt Edebiyatı ve Tarihi üzerinde araştırmalarda bulunan yazar Samî Hêzil ve Araştırmacı Yazar Ehmet Salxin konuşmacı olarak katılacak.

‘Kürt dilini için ciddi çalışmalar yürütmekteyiz’

Kışla Mahallesi Meteoroloji Parkı karşısında bulunan Muazzan Düğün salonunda düzenlenecek. Panele ilişkin bilgi veren ARSİSA, sözcüsü ve Yönetim üyesi Cewdet Zîlanli, “ Bir toplumu var eden dilidir ve kültürüdür. Dil bir insanın yaşamsal organı gibidir. O yoksa inşada yoktur. Bir toplumun dilini yok saymak o toplumu yok etmek anlamına gelmektedir. Bizler bu anlamda Kürt dilini yaşatmak için ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Dünya Ana Dil Günü kapsamında gerçekleştireceğimiz panel dil ve anadilde eğitim hakkı için çok önemli bilgiler açığa çıkaracaktır” diyerek panellerine katılım çağrısında bulundu.

(iy/ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 21 Şubat Dünya Anadil Günü Etkinliği yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir