Van’da Atatürk Sanat Galerisi’ndeki etkinliğe AKP’li yöneticiler katılmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyük Şehir Belediyesi tarafından İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde yapılan sergiye hiçbir AKP’li milletvekili ve yöneticinin katılmaması dikkat çekti.

Van Büyükşehir Belediyesi, Vanlı Ressam Hüseyin Ayça’nın ‘Sanatta 40. Yıl’ adlı sulu boya resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 2022 kültür-sanat takvimi etkinlikleri kapsamında Vanlı Ressam Hüseyin Ayça’nın ‘Sanatta 40. Yıl’ sulu boya resim sergisi Van Valisi Emin Bilmez’in katılımıyla açıldı. Yapılan açılışa Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Büyüh Şehir Belediyesi Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Daire Başkanları ve sanatseverler katıldı.

Van’da Atatürk Sanat Galerisi’ndeki etkinliğe AKP’li yöneticiler katılmadı - Van ataturk kultur merkezi

Açılışın ardından Ressam Hüseyin Ayça, Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekilere resimlerini tanıttı. Van’ın tarihinin anlatıldığı sergiyi gezmekten büyük zevk aldığını belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, “Bu güzel eserleri hem belediyemize kazandırdık hem de vatandaşlarımızla buluşturduk. Resimlerle Van’ın yakın tarihine şahitlik ettik. Biraz duygulandık. Van’ın dününü resimlerle gördük. Güzel bir çalışma olmuş.” dedi.
Sergide, Sanatçı Hüseyin Ayça’nın imzasını taşıyan Van’ın eski yıllarını anlatan bir birinden güzel 48 sulu boya tablo sergilendi. Sergi, 30 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

Van’da Atatürk Sanat Galerisi’ndeki etkinliğe AKP’li yöneticiler katılmadı - Van Sanat Galerisi

AKP’den katılım olmadı

Kentte başta muhtarlar toplantısı olmak üzere kentte yapılan bütün etkinliklere başta AKP’li Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, osman Nuri Gülaçar, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetim kurulunun katılmaması ise dikkat çekti. Etkinliğe sadece Çatak belediye başkanın katılması ise tartışmalara neden oldu. Bazı yurttaşlar, sanat galerisine Atatürk isminin verilmesi döneminde de tartışmaların yaşandığını iddia ederek, katılımında olmamasının bu isimden kaynaklandığına dikkat çekti.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Atatürk Sanat Galerisi’ndeki etkinliğe AKP’li yöneticiler katılmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir