Van’da Fırıncılar üretimi durdurmaya hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da ekmek zammı ile ilgili hareketli günler yaşanan Van’da fırıncılar üretimi durduracaklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ekmeğe yapılan zam sonrası valiliğin kararı imzalamamasından sonra geri çekilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Van’da ekmeğe yapılan zam ile başlayan tartışmalara son noktayı koyan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’in açıklamasının üzerinden 10 gün geçmeden ekmek tartışması tekrar alevlendi. Fırıncılar ekmek üretmeyecek. Şehrivan’da yer alan habere göre, bugün yapılan toplantı sonrası karar alan fırıncı esnafı, ekmek üretimini yarı yarıya düşüreceklerini ve marketlere satış için dağıtılan ekmeklerin ise bir defaya mahsus dağıtılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda 210 gram ekmeği 1 lira 80 kuruştan satmaya başlayan, maliyetler artınca da geçtiğimiz haftalarda 2 lira 50 kuruş yapan fırıncıların zam kararı Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından durdurulmuş ve Vali Bilmez tarafından, “Toprak Mahsulleri Ofisi şu an ilimizdeki 5 un fabrikasına malzeme desteği vermektedir. Ofis, un’un çuvalını ortalama 188 liradan bayilere ve fırınlara satma taahhüdünde bulundu. Şu an ekmeği birebir ciddi etkileyecek bir durum söz konusu değildir.” denilmişti.

EKMEK KAVGASI DEVAM EDİYOR!

Konu ile ilgili ulaşan fırıncı esnafları, yapılan açıklamalarda fırıncılara belirtilen un’un verilmediği ve maliyetlerin artması ile böyle bir karar aldıklarını iddia ettiler.

serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Fırıncılar üretimi durdurmaya hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir