Van’da gazetecilere yönelik darp meclis gündemine taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Parstisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, Van’da darp edilen gazetecilere ilişkin soru önergesini Meclis Başkanlığına sundu.

https://fb.watch/cClbvEibYu/


HDP Eş Genel Başkanı Tayyip Temel, Van’da Valilik korumaları tarafından darp edilen gazetecilere ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlaması istemi ile Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu.


Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ile 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istenen soru önergesinde şu tespitler yer aldı: “Gazetecilere yönelik hak ihlallerinin, habere yönelik engellemelerin ve medya kuruluşlarına yönelik baskıların devam ettiği Türkiye’de, gazeteciler sansürlenmekte, kovulmakta ve hapse atılmaktadır. 24 Nisan 2022 tarihinde Vanspor FK Store mağazasının açılışında gazetecilerin yaşadığı fiziksel şiddet sosyal medyaya yansımıştır. Açılışa emniyet müdürü ve vali de katılmıştır. Görevleri gereği fotoğraf çekmek isteyen gazetecilere, vali korumaları saldırmış ve gazetecileri darp etmiştir. Gazetecilerin fiziksel şiddetle karşı karşıya kalması karşısında mevcut iktidar politik sorumluluğunu yerine getirmekle mesuldür.”
Temel, soru önergesinde şu soruların cevaplandırılmasını istedi.


-Van’da valilik korumalarının gazetecilere fiziksel şiddet uygulamasından haberdar mısınız? Haberdarsanız söz konusu korumalar hakkında yasal bir süreç işletilecek midir?
-Gazetecilerin can güvenliğini sağlamak adına herhangi bir programınız mevcut mudur?
-Birçok olayda gazetecilerin kolluğun şiddetine maruz kaldığı defalarca görülmüş ve basına yansımıştır. Gazetecilere şiddet uygulayan kollukla ilgili gerekli önlemleri almak için idari bir tedbir almayı planlıyor musunuz?
-Gazetecilerin haber yapma hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılması için Bakanlığınızca herhangi bir önlem alınacak mıdır?


Serhat News


(sg/lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gazetecilere yönelik darp meclis gündemine taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir