Van’da gözaltına alınan HDP’lilerin sayısı 15’e yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah saatlerinde kent genelinde HDP üye ve yöneticilerine yönelik düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 15’e yükseldi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 ilde eş zamanlı olarak yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Van’da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce düzenlenen ev baskınlarında, HDP belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Konu hakkında parti il binasında basın açıklaması yapan HDP Van İl Eş Başkanları Fikret Doğan ve Handan Karakoyun, sabah saat 05.00’te düzenlenen operasyonda, aralarında parti yöneticileri, belediye eş başkanları ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını kaydettiler.

Baskılar protesto edildi

Açıklamanın devamında, “AKP-MHP, Faşist iktidarının partimize dönük sistematik olarak gerçekleştirdiği siyasi soy kırım operasyonları bugün farklı bir boyut kazanmıştır” denilerek, “HDP il yöneticimiz ve aynı zaman da STK komisyon sözcümüz Ömer Işık’ın evine yapılan baskında evin koridoruna silah sıkılmıştır. Bunu yapanlar ardından delil bırakmamak için evden çıkışta mermi çekirdeğini alıp Ömer Işık arkadaşımızı da gözaltına alıp öylece gitmişlerdir” bilgisi paylaşıldı.

“Bu operasyonlarla anayasa ile güvence altına alınmış örgütlenme, siyaset yapma hakkı ortadan kaldırılmak istenmektedir” diyen eş başkanlar, son olarak şunları belirttiler: “Bizler HDP ye ve HDP fikriyatına inanmış ve gönül vermiş HDP çalışılanları olarak buradan iktidara bir daha sesleniyoruz. Ne yaparsanız yapın mücadelemizden, kararlılığımızdan en ufak bir geri adım atma durumu olmadan siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskı ve operasyonlarla bizleri yıldıramayacaksınız. Verdiğimiz bu mücadele sizleri, sizlerden öncekiler gibi tarihin kara sayfalarına yazarken bizler çok büyük kazanacağız.”

Gözaltılar açıklandı

Gözaltına alınanlardan isimleri tespit edilenler şöyle;

HDP Van İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Işık, KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası AKP’li adaya verilen Tuşba Belediye Eşbaşkanı Yılmaz Berki, DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Behice Abi, Ahmet Bazaar, Behiye Kamaç, Suat Özbek ,Şahin Özdemir, Türkan Sargut, Behçet Erişen ,Abdulkerim Bayyiğit, Sıddık Teymur, Sıddık Abi, Mehmet Salih Demir ve Mazlum Der eski Van Şube Başkanı Yakup Aslan.

Serhat News

(lg/sg)

Tepki Ver | _zg_n1
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gözaltına alınan HDP’lilerin sayısı 15’e yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir