Van’da gözaltına alınanlar savcılığa çıkarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’da evlere düzenlenen baskınlarda 6 kişi daha gözaltına alınırken, dört kentte gözaltına alınanların bir kısmı emniyet müdürlüklerinde tutulurken bir kısmı da serbest bırakıldı

Van, Ağrı, Erzurum ve Kars’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların ifadeleri alınmaya başlanırken, ev baskınları bugün de sürdü. 

Ağrı’da 6 gözaltı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yapılan ev baskınlarında “Örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 5’i dün tutuklandı, 1 kişi de adli kontrol ile serbest bırakıldı. Bu sabah aynı soruşturma kapsamında bazı evlere baskınlar yapıldı. Evlerde arama yapan askerlerce Kemal Bakır, Ahmet Özden, Niyazi Ergül, Mehmet Ali Özdemir, Dinçer Varol ve Ebubekir Aladağ gözaltına alındı. Diyadin İlçe Jandarma Karakolu’na götürülen 6 kişinin, 2015 yılındaki bazı etkinliklere katılmakla suçlandığı belirtildi. 

14 kişi adliyede

Van’da 13 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri Arjin Tuncer, Ferhat Azan, Rojin Varhan ve yüzde 90 engelli Mehmet Şerif Demirağaç ile birlikte 14 kişi gözaltına alındı. Emniyet işlemlerinin ardından 14 kişi, sabah saatlerinde Van Adliyesi’ne sevk edildi edildi.  

Emniyette tutuluyorlar

Kars ve ilçelerinde ise önceki gün yapılan ev baskınlarında HDP il yöneticisi Turan Altun, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kars Şubesi yöneticisi Ziyadin Can, Digor Belediyesi eski Meclis Üyesi Yaşar Budak ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alındı.  Özlem Özartaç ve Halide Hasanoğlu da aynı soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Özartaç ve Hasanoğlu, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, gözaltında bulunan yurttaşların ise emniyet ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi. Yurttaşlara, 2015 yılında katıldıkları etkinliklere dair sorular sorulduğu kaydedildi. 

Sevk edilmeleri bekleniyor

Erzurum’un Karayazı ile Tekman ilçelerinde de önceki gün yapılan ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı. Karayazi ilçesinde gözaltına alınan Bedrettin Kamış, Medeni Biliz, Şakir Biliz, Raşit Karabakan, Melik Altay, bugün sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tekman ilçesinde gözaltına alınan Ferhat Turan, Rehber Özyalçın, Nasır Külli ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaşın ise gün içerisinde savcılığa çıkarılması bekleniyor. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gözaltına alınanlar savcılığa çıkarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir