Van’da iki ilçenin dünya ile olan bağlantısı kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan yoğun kar yağışından dolayı Van’ın Bahçesaray ile Çatak İlçelerin bütün yolları ulaşıma kapanırken, Kent genelinde 400 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının etkili olduğu Van’da yaşam durma noktasına geldi. günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı kent merkezini de beyaza bürüdü. Kar yağışın en fazla etkili olduğu Bahçesaray ile Çatak İlçelerinde bütün yollar kapanmasından dolayı kent merkeziyle olan irtibatları da kesildi. iki ilçenin yanı sıra kent genelinde 400 mahalle ve mezranın yolu da ulaşıma kapandı.

Hakkari’de 196 yerleşim yerin yolları ulaşıma kapandı

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kent merkez ile ilçeler adeta kara gömülürken, kar kalınlığı ise yarım metreyi aştı. Hakkari İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğünü ekiplerinin kapalı köy ve mezra yollarını açmak için başlattığı yol açma çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yol ve Ulaşım Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre bu sabah 08:00 itibari ile kent genelinde, 52 köy ve 144 mezranın yolu ulaşıma kapalı.  Hakkari Merkezde 15 köy 26 mezra, Yüksekova ilçesinde 22 köy 49 mezra, Şemdinli’de 11 köy 60 mezra, Çukurca ilçesinde ise 4 köy 9 mezraya ulaşım sağlanamıyor. 

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da iki ilçenin dünya ile olan bağlantısı kesildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir