Van’da İmam mülakatı için milletvekillerinden torpil talimatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


ÖZEL Haber – Van İl müftülüğünde personel alımıyla ilgili yapılacak olan mülakat öncesi torpilin belgesi ortaya çıktı. AKP’li iki milletvekili resmi yazıyla müftülüğü gönderilen yazıda ismi geçen personeller hakkında gerekli kolaylığın sağlanmasını talep ediyor.

Gazeteci Oktay Candemir’in sosyal medya hesabında yayınladığı belgelerle kamu ve kuruluşların da personel alımının nasıl yapıldığı bir daha net olarak ortaya çıktı. Candemir’in yayınladığı belgelerde AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van İl Müftüsü Ömer Keskin’e gönderdikleri yazılı talimatta ‘hemşerilerim’ diye tarif ettikleri kişilerin mülakatta değerlendirilmesini istiyor.

Van’da İmam mülakatı için milletvekillerinden torpil talimatı - torpil belgesi

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Van İl Müftülüğüne TBMM adına yazdığı 14.01.2022 tarihli talimat yazısında torpil talebini: “ Aşağıda isimleri yazılan hemşerilerimin kurumunda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadeleriyle belirtiyor.

Van’da İmam mülakatı için milletvekillerinden torpil talimatı - torpil belgesi2

Yine AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise yine Van İl Müftülüğüne gönderdiği 05.01.2022 tarihli yazıda, “Aşağıda bilgileri bulunan 4/B İmam Hatiplik mülakatına gireceklerin değerlendirilmesini hususunu rica ederim” diyerek gerekli iltimasın gösterilmesini talep ediyor.” Diyerek torpil talimatı veriyor.

AKP milletvekillerinin bizzat imzalayarak gönderdikleri yazıya mülakatların önümüzde ki günlerde yapılması bekleniyor.

(Sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da İmam mülakatı için milletvekillerinden torpil talimatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir