Van’da işverenler ile engelli bireyler buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da İş-Kur öncülüğünde işverenler ve engelli işçi bireyler bir araya gelerek, sorunlar hakkında konuştu.

Van İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) işsiz engellilerle ve işverenleri bir araya getiren bir etkinlik düzenledi. Van İş-Kur Müdürlüğü’nde  gerçekleşen etkinlikte işverenlere, işveren temsilcilerine ve İnsan kaynakları yetkililerine, İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan eşlik etti.

Van’da işverenler ile engelli bireyler buluştu - WhatsApp Image 2022 09 29 at 17.13.50

Aslan işverenlere, engelli yurttaşların meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüklerine ilişkin mevzuat çerçevesinde bilgi paylaşımında bulundu. Aslan, ayrıca dezavantajlı grupların istihdamının gerçekleşmesi ve mutluluklarını paylaşma hissinin tarif edilemez olduğunu belirti.

‘Engelli kardeşlerimiz iş bulamakta zorlanıyor’

Etkinlikte, Van İŞ-KUR Müdürü Ali Aslan, Serhat News’e açıklamalarda bulundu. Aslan, her iş yerinin en az personelinin yüzde 3’ünü engellilerden seçmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

Van’da işverenler ile engelli bireyler buluştu - WhatsApp Image 2022 09 29 at 17.13.03
İŞ-KUR Müdürü Ali Aslan

“Yasa gereği işverenlerimizin yüzde 3 engelli çalıştırma zorunlulukları var. Bundan dolayı biz de engelli kardeşlerimizle işverenlerimizi bir araya getiriyoruz. Onları nitelikleri, isteklerini dinleyip iş olanağı sunuyoruz. Bunu neden İş-Kur’da yapıyoruz; Zihinsel engelli, görme engelli, işitme engelli kardeşlerimiz iş bulmakta zorlanıyor. Bizler de işverenleri buraya davet ederek bire bir işçi alımları noktasında tartışmalar yürütüyoruz.  Yılda 3-4 defa bu buluşmayı yaparak, işverenlerimizin önünü açıyoruz hem de engelli kardeşlerimizin işe yerleşmesine yardımcı oluyoruz.”

‘Van esnafı olarak elimizden geleni yapacağız’

Çağrı Merkezleri Yöneticisi (CMC MPLUS) Ümit Özbey de, etkinliğe katılmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İş-Kur öncülüğünde gerçekleşen etkinlik sayesinde Van esnafları olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Van’da işverenler ile engelli bireyler buluştu - WhatsApp Image 2022 09 29 at 17.13.16

Özbey şöyle konuştu:

“Bütün engelli arkadaşlarımıza çalışabilecekleri uygun ortam, konfor alanları sağlayarak onları her türlü alanda değerlendirmek ve topluma kazandırmak istiyoruz. CMC MPLUS olarak neredeyse şu anda en çok işveren firmalardan bir tanesiyiz. Bu noktada elimizden geldiğince her noktaya her aileye her bireye dokunmaya çalışıyoruz. Bugün de burada bu etkinliği düzenleyen İş-Kur’a teşekkür ediyoruz. Engelli arkadaşlarımıza ulaşıp onları hızlı bir şekilde istihdama katarak hem Van’ın ekonomisine hem de onların sosyal hayat dengesine katkılarda bulunmak istiyoruz.”

Van’da işverenler ile engelli bireyler buluştu - WhatsApp Image 2022 09 29 at 17.13.49

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da işverenler ile engelli bireyler buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir