Van’da korkutan şiddetli deprem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre, Van’da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 5,0 olarak açıkladı. AFAD’dan yapılan açıklamada ‘Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Van’ın Tuşba ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.Deprem Van merkez ve çevre ilçelerinden de hissedildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 00.46’da merkez üssü Van’ın Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 7.62 kilometre derinliğinde meydana gelen deprim Van merkez ve ilçelerinden de hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Van’ın Tuşba ilçesinde saat 00.46’da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. 
OLUMSUZ İHBAR YOK
AFAD’dan daha sonra yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Geçmiş olsun Van. Tuşba ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Van’da, saat 00.46’da gerçekleşen 4,9 büyüklüğünde deprem’in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Vanımıza ve hemşehrilerimize geçmiş olsun.” dedi

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da korkutan şiddetli deprem

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir