Van’da krizlerin baş aktörü Arvas’ın danışmanının şimdi ki gündemi CHP’li Vekil!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan atama krizine ismi karışan AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı Erol Baykara bu kez de CHP’li milletvekili Muhmut Tanal’a yönelik hakaretle gündemde.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otomasyon şefi olarak görev yapan, AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı Erol Baykara’nın kardeşi, Van Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atandı. Yaşanan bu atama kriziyle gündemden düşmeyen Baykara, bu kez de CHP Milletvekili Mahmut Tanal’a yönelik hakaretle gündeme geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Van Edremit Belediyesi’yle ilgili açıklamalarından dolayı kendisine Twitter’dan hakaret eden AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı Erol Baykara’yı TBMM Başkanlığı’na şikayet etti.

Tanal, AKP’li Milletvekili Arvas’a tepki göstererek, “TBMM’de çalışan danışmanını bana karşı trol olarak kullanmaya utanmıyor musun?” şeklinde tepki gösterdi.

Danışman kullanma tartışması

AKP’li Arvas’ı Twitter’dan etiketleyen Tanal, “AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas, seni vekil yapan Van halkının sorunlarıyla ilgilenmiyorsun. Van için çözüm üretmiyorsun. Ben ise CHP Milletvekili olarak Van’ın sorunlarını Meclis kürsüsünden dile getirdim. Van’daki kurumların ve belediyelerin yanlışlarından, yapılan usulsüzlüklerden, yandaşa peşkeşten bahsettim. Karşımda Meclis kürsüsüne çıkıp bana cevap vermedin. Van Milletvekili sıfatıyla kendin yaptığım açıklamaya cevap vermek yerine TBMM’de çalışan danışmanını bana karşı trol olarak kullanmaya utanmıyor musun?” ifadelerini kullandı.

TBMM’ye şikayet dilekçesi verildi

Tanal, Twitter’daki 4 ayrı paylaşımında kendisine hakaret eden Arvas’ın Meclis’teki birinci danışmanı Erol Baykara’yı ayrıca TBMM Başkanlığı’na şikayet etti. Tanal, şikayet dilekçesinde, Milletvekilleri Hizmetleri Başkanlığı’nda birinci danışman olarak görev yapan Baykara’nın, danışmanlıkta iş akdinin kurulması esnasında imzalamış olduğu TBMM Personel Hizmet Sözleşmesi’ne aykırı davrandığına dikkat çekti. Hizmet Sözleşmesi’nin “Siyasi faaliyet yasağı” başlıklı ve içerikli “İlgili, herhangi bir siyasi partiye üye olamaz ve siyasi faaliyetlerde bulunamaz.” 13. maddesi ile “Demeç verme ve yayın yasağı” başlıklı 14. maddesini hatırlatan Tanal, ““Erol Baykara’ isimli şahsın gerek Twitter hesabında yazılan açıklamalar, gerek şahsıma ait tweeti alıntılayarak hakaret söylemi içeren paylaşımından anlaşılacağı üzere, açıklanan madde hükümlerine aykırı davrandığı aşikârdır” değerlendirmesini yaptı.

Tanal, TBMM Başkanlığı’ndan kendisine hakaret mesajları yazan AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı Erol Baykara hakkında idari soruşturma başlatılarak, gerekli adımların atılmasını talep etti.

Ne olmuştu?

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürekli işçi kadrosunda bulunan ve otomasyon şefi olan AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı Erol Baykara’nın kardeşi İ.B, il sağlık müdürünün imzasıyla, Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Dönemin Hastane Başhekim’i Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer’in onayı alınmadan İ.B’nın hastaneden alınarak Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanması ise tartışmalara neden olmuştu. İddialara göre atamanın yapılması üzerine karara tepki gösteren Başhekim Yavuzer, görevinden istifa etme kararı almıştı. Yaşanan tartışmalar üzerine Baykara’nın kardeşinin ataması iptal edilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da krizlerin baş aktörü Arvas’ın danışmanının şimdi ki gündemi CHP’li Vekil!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir