Van’da miting havasında seçim bürosu açılışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Van TSO seçimleri yaklaşırken, ‘Sarı Liste’den aday olan iş insanı Faruk Biner, seçim çalışmaları kapsamında ‘Seçim İrtibat ofisini’ düzenlenen bir törenle açtı. Miting havasında gerçekleştirilen açılış törenine, çok sayıda Vanlı iş insanı katıldı.


22 Ekim’de düzenlenmesi beklenen Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerine ‘Ben Değil, Biz İle Başka Bir Van Mümkün’ şiarı hazırlanan Sarı Liste başkan adayı iş insanı Faruk Biner, Van İskele Caddesi üzerinde bulunan Çem Petrol de, seçim irtibat ofisinin açılışını gerçekleştirdi.
Düzenlenen törende, bundan önce seçim bürosu açılışı yapan diğer adayların aksine, kadın renginin ağırlıkta olması ise dikkat çekti.


‘Başka Bir Van Mümkün’


Çok sayıda iş insanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı ‘Başka Bir Van Mümkün Platformu’ seçim ofisi açılış töreninde konuşan Biner, “Seçimi daha aktif ve organize sürdürebilmek için bizlerde seçim ofisimizi oluşturduk. Sizlerin de katılımıyla bugün açılışını gerçekleştirdik” dedi.

Van’da miting havasında seçim bürosu açılışı - faruk biner 1


‘Daha güçlü bir Van inşa etmek için…’


Yoğun katılımın gözden kaçmadığı törende konuşmasını sürdüren Biner, “Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize, yol arkadaşlarım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nasip olursa bizler de 22 Ekim 2022 günü seçime dahil olacağız. Tabi bu yarışta yalnız değiliz. Başka aday arkadaşlarımızda var. Huzurlarınızda onlara da buradan başarılar diliyoruz. Bu seçim süreci yaşanırken, kırıp dökmeden birlikte yeni ve güçlü bir Van inşa etmek adına bizler de bu sürece dahil olduk. Hiç kimseyi ötelemeden ve ötekileştirmeden kent yararına birlikte hareket eden bir anlayışı da hâkim kılmak istiyoruz” diye belirtti.


‘Sahipsiz Van’


Konuşmasının devamında, ‘Sahipsiz Van’ kalıbını yıkmak istediklerini belirten Biner, “Van’ın gerçek sahiplerinin gençler ve kadınların da olduğu, ortak bir geçmişe sahip olduğumuz gibi geleceği de ortak bir şekilde inşa etmek için kentin bütün dinamikleri ile birlikte herkese fırsat vererek ben değil biz anlayışıyla yönetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Van’da miting havasında seçim bürosu açılışı - fff


Biner: Samimiyetle yönetmek istiyoruz


Sözlerini “Kendi kişisel çıkarları peşinde değil toplumun faydasına samimi ve şeffaf yönetişim anlayışıyla yönetmek istiyoruz” diye sürdüren Biner, devamında şunları belirtti: “Ticaret ve sanayi odaları kentlerin büyük ve çatı örgütleridir. Ancak diğer bileşenleri dışlamadan gücünü bu birlik ve beraberlikten, dayanışma anlayışından alan bir kent lobisi görevini daha etkin yapabilir. Bizler de ikbal ve istikbal beklentisi içinde olmadan samimiyetle bu kurumu yönetmek istiyoruz.


‘Kadın girişimci sayısı arttırılacak’


Son olarak, hedeflerini de kamuoyu ile paylaşan Biner, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kenti yeni genç kuşaklara ve vizyoner- aktif- akılcı, jenerasyonlara alan açan, etkin bir kadın girişimciler kurulu ile oda faaliyetlerini kentin kadın girişimci sayısını arttırarak hem model olacak hem de cesaretlendirecek projeler yapan ve proje desteği sunan bir Van TSO’nun hayalini kuruyoruz ve biliyoruz ki toplum vicdanına sessiz kalmayan, tarım ve hayvancılığı bölgeye uygun gerçekler ışığında yapılabilir kıldıran, en büyük gelir kapısı olan turizmi önceleyen, İran-Irak gibi pazarlara açılan, uluslararası iş birlikleri kovalayan bir TSO ile #başkabirvanmumkun diyoruz.”


Daha sonra seçim ofisinin kurdelesi törenle kesilerek ofis hizmete açıldı. Van’ın seçkin iş çevrelerinin hazır bulunduğu tören sonunda, Biner katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekti.


Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da miting havasında seçim bürosu açılışı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir