Van’da mülakat mağduru işçi, iş kazası geçirdiği gün sigortası yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da inşaat işçisi olan Ferhat Altunköprü çalıştığı inşaat alanında iş güvenliği sağlanmadığı için birinci kattan düşerek iki bacağını kırdı. Güvenlik sağlanmadığı gibi de sigortası kazayı geçtiği gün hastanede yapıldı: “Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı, ama onlar sigorta derdindeydi. İşçinin canı bu kadar ucuz olmamalı.”

 

 

İpekyolu ilçesinde, Kaya Kent Yapı Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketine bağlı bir binada yaklaşık 1 aydır sigortasız çalıştırılan Van Büyükşehir Belediyesi’nde mülakatı geçemedikleri gerekçesiyle iş haklarına son verilen 306 işçiden biri olan Ferhat Altunköprü iş kazası geçirdi. Altunköprü çalıştığı inşaat binasının 1’inci katından düşerek her iki bacağı kırıldı. İddiasına göre Altunköprü’ye işe başlarken sigorta sözü verildi. Ancak kazanın yaşandığı gün hastaneye getirilirken ‘hasta girişi yapılacak’ denilerek sigorta girişini kendisinden habersiz yapıldı. Hakkını sonuna kadar savunacağını dile getiren Altunköprü, insan yerine konulmadığını iş verenlerin kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadıklarını aktarıyor: “İşçinin canı bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. İnsan yerine koymuyorlar bizleri sonuna kadar şikayetçiyim.”

İşe girişte değil kazadan sonra sigortası yapıldı

 

İnşaat işçisi Altunköprü kaza anını su sözlerle anlattı: “Kayakent İnşaat firmasında çalışma esnasında işverenlere sigortamın yapılmasını talep ettim. Onlar da ha şimdi ha yarın diyerek bizi oyaladılar. Zaten çalıştığımız alanda da iş güvenliği yoktu. Araya bayram tatili girince de bayramdan sonraki Cuma günü iş başı yaptım. Öğleden sonra 16:00’da kazayı geçirdim. İki işçi de benimle düştü ancak onlar hafif yaralandı. Ancak benim iki bacağım kırıldı. 10 gündür hastanede yatıyorum. Hastaneye geldiğimde saat 16:30’du. Beni hastaneye getirdiklerinde bana ‘kimliğini ver hastane girişini yapacağız” dediler ancak onlar hastane girişini değil sigorta girişini yapmışlar.”

 

“Kaza anında üzerimde inşaat malzemesi var onlar kimlik istiyordu”

 

Kaza geçirdiği vakit üzerine inşaat malzemesi düşen Altunköprü, hastane girişi değil de sigorta girişi yapıldığında iş verene tepki gösterdiğini aktardı. “Alelacele sigortamı yapmışlar” diyerek şimdiye kadar da kimsenin kendisini aramadığını söyledi: “Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı ama onlar sigorta derdindeydi.”

 

Firmadan şikayetçi olacağını ve hakkını sonuna kadar savunacağını ekledi sözlerine.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kaya Kent Yapı Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi yetkilileri iddiaları reddederek, “bahse geçen işçi işe başladığı gün sigortası yapılmıştır. Ayın 6’sında başladı ve o günde sigorta girişi yapıldı. Şirket yetkilileri Ferhat Altunköprü’nün şirketleri bünyesinde değildi alt taşeron işi verdikleri bir şirkette çalıştığını da dile getirdiler.

 

Serhat News

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da mülakat mağduru işçi, iş kazası geçirdiği gün sigortası yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir