Van’da Ninova Kültür Sanat Derneği açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER / Zelal Sahidenur Sari

Van’da kurulan Ninova Kültür Sanat Derneği, tiyatro ve dans alanında eğitimler vermeye başladı. Tiyatro ve dans eğitimleri veren Ninova Kültür Sanat Derneği, aynı zamanda Van’daki resmi kurum ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile görüşmeler yaparak her kurumun bir dans ekibinin olması için çalışmalar yürütüyor.

Van’da yeni kurulan Ninova Kültür Sanat Derneği, alanında yetkin eğitmenlerle tiyatro ve dans eğitimleri vermeye başladı. Dernek; salsa, tango, vals, bachata, hiphop gibi dünya danslarının yanı sıra yerel danslar alanında da eğitimler veriyor. Tiyatro alanında; oyunculuk, diksiyon, oyun yazarlığı gibi birçok dalda da eğitimler veren kurum, kendi bünyesinde profesyonel sanatçılar yetiştirmeyi amaçlıyor. Dernek, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olması nedeniyle verilen eğitimler karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyor. Sadece eğitimlere katılmanın ön şartı olarak derneğe üye olmak gerekiyor.

Van’da çok sıklıkla rastlanan merdiven altı sanat atölyelerinin işlevsizliği nedeniyle az sayıda profesyonel iş çıkması ve profesyonel sanatçıların yetişmemesinden dolayı böyle bir dernek kurma ihtiyacı hissettiklerini belirtti.  Ninova Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatih Taşdemir, eğitim alanında her şeyi yapan bir kurum olmaktan ziyade yetkin eğitmenlerle dans ve tiyatro alanında yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Van'da Ninova Kültür Sanat Derneği açıldı - WhatsApp Image 2021 11 30 at 16.46.12
Fatih Taşdemir

Dernek, sadece kendi bünyesinde profesyonel sanatçılar yetiştirmenin yanı sıra Van’daki resmi kurum ve STK’lar ile görüşmeler yaparak her kurumun bir dans ekibinin olması için çalışmalar yürütüyor. Kurumların dans ekiplerinin olması durumunda çalışanların motivasyonunun yükseleceğini ifade eden Taşdemir, bu çalışmanın hayata geçmesi durumunda kentte çok renkli görüntülerin oluşacağını ve kurulacak dans ekipleriyle birlikte kentte dans festivali yapmak istediklerini söyledi.

Taşdemir, dernek bünyesinde eğitimlerle birlikte atölyeler düzenleyerek şehir dışından da birçok sanatçıyı Van’a davet edip sanatın bütün kentte yayılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Ninova Kültür Sanat Derneği açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir