Van’da son bir haftada biri çocuk olmak üzere 3 kadın ateşli silahla vuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardı arkası kesilmeyen kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Van’da son bir hafta içerisinde biri çocuk olmak üzere 3 kadın ateşli silahla vuruldu. Erciş ilçesinde N. T. kayın babası H. T. tarafından katledilirken aynı ilçede E.Ç.S. isimli bir kadın evinde ağır yaralı olarak bulundu. Çaldıran ilçesinde ise henüz 16 yaşında olan H.H. benzer şekilde ateşli silahla şüpheli bir şekilde katledildi.

Kadına yönelik şiddet ve katliamların dur durak bilmeden arttığı ülkede, her geçen gün gündeme yansıyan yeni kadın cinayetleri haberleri devam ediyor. 2020 yılında 268 kadının katledildiği İç İşleri Bakanlığı’nın verilerine işlenirken, bu sayının 2021 yılında 251 olduğu ifade edildi. Van’da son bir haftada 3 kadının ateşli silahla vurulması gündeme alınmaması, kadına yönelik şiddete karşı toplumun sessizliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Erciş’te Bir Kadın Kayın Pederi Tarafından Vuruldu
Van’ın Erciş ilçesine bağlı Ezik (Aşağı Çökek) Mahallesi’nde 45 yaşındaki N. T., ateşli silahla vurularak öldürüldü. İddiaya göre N. T, eşi B.T. ile kayınpederi H.T. arasında başlayan kavgayı ayırmak istedi. Kavga sırasında N. T., kayınpederi H.T.’nin kullandığı silahla vuruldu. Ağır yaralanan N. T., Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan N. T. kurtarılamadı. Olayın ardından H.T’nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ateşli Silahla Vurulan Kadın Yaşam Mücadelesi Veriyor
Van’ın Erciş ilçesine bağlı, Çataltepe (Şexler) Mahallesi’nde ikamet eden E.Ç.S. isimli genç bir kadın, ateşli silahla evinde vurulmuş halde bulundu. Silah sesinin duyulması üzerine kayınvalidesinin odaya girmesiyle yaralı halde bulunan E.Ç.S isimli kadın, köy muhtarının ihbarı üzerine olay yerine çağrılan ambulansla Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.


Çaldıran’da 16 Yaşındaki Çocuk Ateşli Silahla Öldürüldü
Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen (Navri) Mahallesi’nde ikamet eden 16 yaşındaki H.H. adlı kız çocuğu, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 24 Kasım 2021 tarihinde ateşli silahla yaralanan H.H, kaldırıldığı Çaldıran Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Otopsi işlemleri için Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan H.H’nin cenazesi, sabah saatlerinde Çaldıran’a bağlı Sarıçimen Mahallesi’nde toprağa verildi.

Olay ile ilgili Çaldıran Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da son bir haftada biri çocuk olmak üzere 3 kadın ateşli silahla vuruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir