Van’da ulaşıma zam talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, kentte yaşanan alternatif yol sorunu ve ulaşıma yapılabilecek zammı değerlendirdi. Başkan Tuğrul, “Bütün esnafımız şu an da zararına çalışıyor. Kesinlikle zam kaçınılmaz,” diyerek ulaşıma zam sinyali verdi.

Yeni Doğu Gazetesi’nin haberine göre, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, kentin ulaşımında yaşanan sorunlar, toplu taşımadaki sıkıntılar ve ulaşım ücretlerine yapılacak zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tuğrul, “Ulaşım ile ilgili birinci derecede sıkıntılarımızdan biri yollarımızın yetersizliği, alternatif yollarımızın olmaması. Bu durum gerçek anlamda büyük sıkıntılar yaratıyor,” diyerek yaşanan sorunları göz önüne serdi. Ulaşıma zam yapılacak mı sorusuna cevap veren Tuğrul şunları söyledi: “Ulaşıma zam yapılacak. Biz, 2021 Nisan ayında ulaşıma zam aldığımızda 1 litre motorini 6 lira 40 kuruşa alıyorduk şu an da 1 litre motorin 12 liraya ulaştı. Bütün esnafımız şu an da zararına çalışıyor.”

Alternatif Yol Sorunu

Tuğrul ilk olarak şunları söyledi: “Toplu taşıma esnafı olarak kampüse gidiş gelişimiz 42 kilometre, bu yolu gittiğimiz zaman sabah giden aracımız 45-50 dakikada ancak kampüse ulaşabiliyor. Trafik yoğun oluyor, toplu taşımanın alternatif bir yolunun olmayışı bu sorunları beraberinde getiriyor. Otogar ve emniyet kavşağı kilit noktalardır. Şehrimiz 4 cadde arasına sıkışmış bir türlü açılmadı açılamadı yani. Bu tabii ki geçmişten gelen bazı eksiklikler keşke hiç olmasalardı ama düzeltilseydi bugün bu sıkıntıları yaşanmayacaktı. Cumhuriyet, Maraş, İskele ve İki Nisan arasına sıkışmışız. Şehirde alternatif yollar açılması trafiği rahatlatacaktır.”

‘Zam Yapılmasını Bekliyoruz’

Ulaşıma zam yapılacak mı sorusunu cevaplayan Tuğrul, “Ulaşıma zam yapılacak. Biz, 2021 Nisan ayında ulaşıma zam kararı aldığımızda 1 litre motorini 6 lira 40 kuruşa alıyorduk şu an da 1 litre motorin 12 liraya ulaştı. Bütün esnafımız şu an da zararına çalışıyor. Bir diğer konu ise biz de toplu taşıma tek başlıdır. Bir yolcuyu götürdüğün zaman dönüşünde bir yolcu bulamıyorsun. Burada taksicimiz yolcu götürdüğü yerden boş döner ama batıda böyle değil. Minibüsçü ve otobüsçü yine öyle. Şimdi minibüsçü esnafımız akşam 5’e kadar bölge hattında çok iyi çalışır. Akşam 5’ten sonra dönüş yolcusu yok. Kampüs yine aynı şekilde. Edremit minibüsleri sabah dolu gelir boş gider akşam dolu gider boş gelir. Kesinlikle zam kaçınılmaz. Çünkü akaryakıta yüzde 90 zam geldi. Vergiler, bağ-kur primleri, artan gıda fiyatları ie beraber esnafımız geçim sıkıntısı yaşıyor. 2-3 ev bir araçtan geçiniyor. Yetkililerle görüşüyoruz iki aydır müzakerelerimiz devam ediyor. Sayın valimiz ve genel sekreterimiz ocak ayında bu iş değerlendirecek. Zam bekliyoruz. Ortak bir noktada buluşacağız,” dedi.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ulaşıma zam talebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir