Van’dan yola çıkan yurttaşlar Antep yolunda mahsur kaldı-Video

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Haber – Van’dan Adana’ya doğru yola çıkan yurttaşlar tipi ve kar yağışı nedeniyle Antep yolunda mahsur kaldı. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamaya da 2900’ê yakın kişiyi araçlarıyla birlikte kurtardıklarını belirterek, çalışmaların sürdüğü aktarılmıştı. Valilik, her şeyin kontrolleri altında olduğunu iddia etse de yolda kalan yurttaşlar, “basında geçtiği gibi ne yol açma çalışmaları ne de bir destek şu ana kadar görmedik. Söylemlerin tamamı gerçek dışıdır” dedi.


Gaziantep’te dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle yollar kapanınca, toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.
Gaziantep’in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Gaziantep- Adana otoyolunun ellinci kilometresinde kayan TIR’ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda yurttaş mahsur kaldı.

Van'dan yola çıkan yurttaşlar Antep yolunda mahsur kaldı-Video - Vandan yola cikan yurttaslar Antep yolunda mahsur kaldi Video 1

Van’dan gidenler de yollarda mahsur kaldı


Dün Van’dan yola çıkan yurttaşlarda Gaziantep yolunda tepi nedeniyle mahsur kaldı. Yaşadıklarını Serhat News’e gönderdikleri görüntüyle anlatan yurttaşlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. 26 saattır yolda mahsur kalan beklediklerini dile getiren Gevdan Kanaat Önderlerinden Abdurrahman Aslan, şu ana kadar hiçbir yardım ekibinin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Aslan, “yol kapanmış öyle bekliyoruz. Ancak basında geçtiği gibi ne yol açma çalışmaları ne de bir destek şu ana kadar görmedik. Söylemlerin tamamı gerçek dışıdır. İnsanlar burada perişan halde.” dedi.

Van'dan yola çıkan yurttaşlar Antep yolunda mahsur kaldı-Video - Vandan yola cikan yurttaslar Antep yolunda mahsur kaldi Video 2

Valilik 2 bin kişinin kurtarıldığını açıklamıştı!

Bölgeden gelen görüntülere rağmen Gaziantep Valiliği 2 bin kişinin kurtarıldığını açıklamıştı. Valilik, “Yaklaşık 24 saat içinde 45-50 santimetre kar yağdı. Bu bizim alışkın olmadığımız yağış miktarı çok fazla. Antep’te büyük araç trafiği de çok fazla. TIR’lar ve kamyonlar ana yolda kaydılar ve devrilmeler oldu. Yol trafiğe kapandı. 7/24 açık olan kriz merkezimiz var. Hastaları, çocukları, 112’ye ulaşanları AFAD, Jandarma, emniyet aracılığı ile kurtardık. Kumanya başta olmak üzere diğer ihtiyaçları giderdik. Bugün yağış çok azaldı. Yaklaşık iki bine yakın yakın araç kurtardık. Üç bine yakın da kişi kurtardık. 9 bin civarında kumanya dağıtıldı. Herkese ulaştık, tüm vatandaşlarımızdan haberdarız, hepsini takip ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Van'dan yola çıkan yurttaşlar Antep yolunda mahsur kaldı-Video - Vandan yola cikan yurttaslar Antep yolunda mahsur kaldi Video 3

(sg-ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’dan yola çıkan yurttaşlar Antep yolunda mahsur kaldı-Video

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir