Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor Kulübü ambargoya rağmen galip

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER

Vangölü Spor, İpekyolu Gençlik Stadı’nda Hakkarigücü Spor’la karşı karşıya geldi. Müsabaka, Vangölü Spor’un 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Tuşba FK olarak kurulduktan sonra İpekyolu Belediye Spor adını alan Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor Kulübü 2013 yılında kuruldu.

İpekyolu Belediye Spor iken amatör ligde olan oradan da bölgesel lige yükselen Vangölü Spor, dönemin kayyımı tarafından İpekyolu Belediye Spor kabul edilmediği için isim değişikliğine gitti.

Alican Yıldız’ın, maçın 22. ve 43. dakikalarında attığı gollerle galibiyet elde eden Vangölü Spor +3 puan alarak bölgesel amatör ligdeki sıralamada yerini koruyor.

Maçın sonunda değerlendirmelerde bulunan Vangölü Spor Sportif direktörü Kadir Tunçdemir, “Yapılan maçta bizlere destek vermeyen, yanımızda olmayan bir kurumun isim sponsorluğunu yapmak istemedik. Biz de ismimizi Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor Kulübü olarak değiştirdik. Bu sene bölgesel lige çıktık ve puanımızı 15’e çıkardık. Ligde dördüncü sıradayız, şampiyonluğun en büyük adaylarındanız,” dedi.

 Ligin tamamında iyi bir futbol oyunu sergilediklerini aktaran Tunçdemir, alt yapılarında bütün yaş kategorilerinin olduğunu ve alt yapılarından çıkan, Ankaragücü’nde oynayan oyuncularının olduğunu aktardı. Tunçdemir, “Bolu Spor’da oyuncumuz var buradan gönderdiğimiz. Şu anda takımımızda oynayan üç dört oyuncu içinde Amedspor’dan ve diğer bölge takımlarından teklifler var. Biz, bu şehrin çocuklarını oynatıyoruz ve onları yetiştiriyoruz. Kulübümüzdeki oyuncuların hepsi yerli sporcular hepsi Vanlı oyuncular, bölgenin çocukları, hocalarımızda aynı şekilde. Gittiğimiz her yerde de bunu söylüyoruz. Önceliğimiz bölge çocukları, ondan sonra dışarıdaki gençler geliyor. Kulübün sıkıntılı süreçlerden geçtiğini söyleyen Tunçdemir, belediyenin, kendilerine destek vermediğini, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Van Spor’a ya da diğer takımlara otobüs verip kendilerine vermemesini, kendilerini dışlamasını, ambargo şeklinde yorumluyor.

Van halkından destek gördüklerini kaydeden Tunçdemir, “Belediye ve valiliğin destek vermemesine rağmen bölgede şu anda 4. sıradayız,” diyor.

Tunçdemir, son olarak şunları aktardı: “Cizre, bu sezon 1 buçuk-2 trilyon para harcamış ama bizim bütçemiz onların çeyreği kadar yok. Bitlis ve Şırnak içinde durum aynı. Arada böylesi bir uçurum var. Cizre’de, valisi, emniyet müdürü herkes destek veriyor. Bundan 2 hafta önce Cizre Spor’la maçımız vardı. Bu ligde iki mağlubiyetimiz var, bunlardan biri de Cizre Spor. Sahaya inip bizleri tehdit ediyorlar ve bu şekilde maç kazanıyorlar. Milletvekilleri bile arkalarında. Bizimle aynı ligde Yol Spor da var onlara da kimse destek vermiyor. Biz şunu istiyoruz, bu şehrin büyükleri, bu şehrin kamuoyu gelip bu takıma sahip çıksın. Bu takım, şehrin takımı bizim şahsi takımımız değil.”

Vangölü Spor’un bir sonraki karşılaşması Kurtalan Spor’la 30 Ocak Pazar günü saat 13:00’da İpekyolu Gençlik Stadı’nda yapılacak.

Haber: Zelal Sahidenur Sari

Video: Zafer Avnaş

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor Kulübü ambargoya rağmen galip

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir