Vanlı yazarlar Havin bebeğin yaşatılması için bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şair Roj Yiğit,  yazdığı ve gelirini 3 yaşındaki SMA hastası Havin Ömür Aydar’a bağışladığı “Kalemimde Sürgün Kelimeler” kitabı için Van’da imza günü düzenledi. Yoğun katılımın olduğu imza gününde, elde edilen gelirin tamamı Havin bebeğin tedavisi için kullanılacak.

SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastalığının en ağır tipi SMA Tip-1 teşhisi konulan 3 yaşındaki Havin Ömür Aydar’ın, sağlığına kavuşması için başlatılan kampanya sürüyor. Henüz 5 aylıkken SMA teşhisi konulan Aydar’ın tedavisi için gerekli olan para miktarı 2 milyon Euro. Ancak söz konusu paranın şimdiye kadar sadece yüzde 33’ü tamamlandı. Geri kalan paranın toplanması için ailenin başlattığı destek kampanyası devam ediyor. Şair Roj Yiğit de, Aydar’ın tedavisi için başlatılan kampanyaya kitap geliriyle destek sundu. Yiğit, gelirin tamamını bağışladığı, son kitabı “Kalemimde Sürgün Kelimeler’’ adlı kitabı için imza günü düzenledi. Başkaleliler Derneği’nde düzenlenen imza gününe yoğun katılım oldu.

Ortak Mücadele Çağrısı Yapıldı

Şair Roj Yiğit ve yazar İzettin Oktay’ın katıldığı söyleşide ilk olarak söz alan Başkaleliler Derneği Başkanı Recep Ayhan, dernek olarak kuruluşlarından itibaren halk odaklı çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Bugün bir çocuğumuzu yaşatmak için bir nebzede olsa elimizden geleni yapmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Bugüne kadar onlarca öğrenciye burs desteği verdik. Yine, sel ve deprem döneminde önemli destekler sağladık. Bugün de Vanlı bir yazar olan Roj hanım ile birlikte SMA hastası bir çocuğumuz için böyle bir çalışma yapıyoruz,” diye konuştu. Katılımdan dolayı herkese teşekkür eden Ayhan, elbirliğiyle Havin’i yaşatmak için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bütün Gelir Havin’in Tedavisi İçin Bağışlandı

Başkale Derneği’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan şair Roj Yiğit, Havin bebeği hiç tanımamasına rağmen uzun zamandır elinden gelen desteği verdiğini söyledi. SMA Tip-1 hastası olan çocukların tedavisinin Türkiye’de yapılmadığına dikkat çeken Yiğit, kampanyanın büyütülmesi ve Havin’in hayatının kurtulması için duyarlılık çağrısında bulundu. Havin’in, 7 ayrı cihaza bağlı olmasına rağmen umut dolu olduğunu söyleyen Yiğit, “Benim bu kitaptaki tek amacım Havin’di. Havin’e ses vermek, onun çıkaramadığı sesi olmak istedim. Diğer bir amacım ise, SMA hastası çocuklara sahip çıkmak için bir farkındalık yaratmaktı. Bundan kaynaklı kitabın tüm gelirini Havin’in tedavisi için bağışladım,” dedi.

Vanlı yazarlar Havin bebeğin yaşatılması için bir araya geldi - WhatsApp Image 2021 11 22 at 13.16.46 1

Süre Azalıyor

Son olarak, Havin bebeğin tedavisiyle ilgili bilgi veren kampanya gönüllülerinden Saime Sürme ise, Havin bebeğin yurtdışında tedavi olması için verilen sürenin azaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Havin bebeğin tedavisi için yaş ve kilo sorunu var. Annesi sırf kilo almasın diye mamasından kısıyor. Yurtdışında bir hastanenin verdiği süreye iki ay kaldı. İki ay içerisinde gerekli meblağın toplanması şart. Şu an valilik oluruyla bu kampanya devam ediyor. Ailesinin bu tedaviyi karşılaması imkansız. Bunun için biz, bu tür kampanyalarla destek çalışmaları yapıyoruz,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Siirt’ten destek amaçlı gelen yazar İzettin Oktay ile Vanlı yazarlar Leyla Mihranaz Engin, Faysal Demir, Kürtçe ve Türkçe şiirler okudu. Etkinlik, kitapların imzalanmasıyla son buldu.

Özel Haber: Dindar Karataş

23/11/2021

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı yazarlar Havin bebeğin yaşatılması için bir araya geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir