Vanspor’da ‘Adrese Teslim’ Kongre

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti.

Avcı’dan sonra göreve gelen ve AKP’li kimliğiyle bilinen Yavuz Kuşan’ın ismi de tartışmalara neden olmuştu. Siyasi oyunlara kurban edilen Vanspor bugün ‘gözlerden ırak’ bir şekilde kongreye gidiyor.

Yavuz Kuşan başkanlığında ki kulüp yönetimine cevaplamasını umarak 20 soru soruyorum. Van halkının da merakını gidermesini umarak elbette…

  1. Vanspor kongresinin, neden geç sayılacak bir tarihte yapılması özellikle kararlaştırıldı?
  2. Kongreye 2 gün kala kongre yerini ve saatini bildirmek etik mi?
  3. Bugün yapılacak kongre, neden şehir merkezine 14 km uzaklıktaki üniversitede yapılıyor, kent merkezinde salon yok mu?
  4. Yangından mal kaçırır gibi kimlerden, ne gizleniyor? Kongreye katlımın düşük olması ve ertelenmesi mi amaçlanıyor?
  5. Bazı üyelerin üyeliklerinin, geçmişte de yapıldığı gibi silindiği doğru mu? Kongre, adrese teslim mi yapılacak?
  6. Vanspor Başkanı ve As Başkanı neden istifa etti? İstifasının gerçek nedenleri, neden bir basın toplantısı yapılarak kamuoyu ile paylaşılmadı? İstifaların arkasındaki gizli güçler kimler?
  7. Vanspor’da sportif ve idari kararlar nasıl ve kimler tarafından alınmaktadır?
  8. Bazı basın mensuplarının ve Büyükşehir Belediyesi basın çalışanlarının, Vanspor’da kendilerine yakın kişilerin göreve getirilmesi ve bazı futbolcularla sözleşme imzalanması, idari çalışanların kendi adamlarından olması için mevcut yöneticilerle iş birliği yaptığı doğru mu?
  9. Bazı basın mensuplarının, kentte, çıkarları doğrultusunda, çirkin bir şekilde şantaj, tehdit ve sosyal mühendisliğe soyunarak bu bağlamda Vanspor’a da müdahale ettiği doğru mu?
  10. Teknik heyet ve futbolcu tercihi nasıl ve hangi kriterlere göre yapıldı? Geri planda yönlendirmelerin olduğu doğru mu?
  11. Emanetçi olarak görev yapan yöneticiler başarısızlık durumunda hesap verecekler mi?
  12. Vanspor ile sözleşmesi olan futbolcuların, kongre tarihine kadar yeni yönetimi beklemeleri gerekirken başka kulüplere gitmelerine neden izin verildiği kamuoyu ile neden paylaşılmadı? Olağanüstü kongre sürecinde oyuncular ne karşılığında başka takımlara gönderildi?
  13. Vanspor paralarının ‘bazı yerlere’ havale edildiği doğru mu?
  14. Mehmet Avcı’nın istifası sonrası Kulüp Başkanı ve As Başkanlık görevine getirilen kişilere, hangi yasal mevzuat çerçevesinde ve kongre tarihine kadar hangi konularda kim tarafından yetkilendirildi?
  15. Yalnızca Vanspor’u kongreye götürmekle ve haklarını korumakla yükümlü olan “biz futboldan anlamayız” diyen bu yöneticilerin, yeni başkan ve yönetim kurulu seçilme gerçeği ortada iken alelacele teknik direktör ve yardımcılar ve bazı futbolcularla neden sözleşme imzalandı?
  16. Teknik direktör ve ekibine ne kadar ödeme yapıldı? Kaç yıllık sözleşme imzalandı?
  17. Teknik Heyet içinde yer alan kişilerden birinin oğlu ile sözleşme yapıldığı iddiası doğru mu?
  18.  Kulüpte görev yapan ancak spordan, spor mevzuatından anlamayan bazı idari personellerin, belli kişilerin adamları olduğu, Vanspor’a özellikle yerleştirildiği doğru mu?
  19. Göreve gelecek yeni yönetim, teknik heyet ve transfer edilen futbolcularla çalışmak istemezse ise ne olacak? Vanspor, çıkar amaçlı mı ele geçirilmeye çalışılıyor?
  20. Bazı taraftarların, transferlerde öncülük ettiği doğru mu?

Sevenlerinin destekleri ve tepkileri açık olan Vanspor taraftarları ve elbette Vanlıların bu soruların cevaplarını öğrenmek istemeleri en doğal haklarıdır. Hiç kimse Vanspor taraftarından büyük olamaz. Çıkar amacı güden bir grup taraftar, yönetimin eksikliklerini görmezden gelerek, trol bilgisi ile efsane olan Vanspor taraftarlarını karşı karşıya getirmektedir. Bu ve buna benzer çıkar amaçlı ilişkiler son bulmalı, Vanspor taraftarının karşılıksız olan sevgisi, kirli ilişkiler ağına düşürülmek istenen Vanspor’la bütünleşmelidir. Perde arkasında yaşananları gerek Van halkı gerekse de taraftar olarak bilme hakkına sahibiz.

Önümüzdeki maçlara bakacağız taraftarlar olarak…

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanspor’da ‘Adrese Teslim’ Kongre

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir