Yeşil Sol’a Serhat’ta yoğun ilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin, Serhat kentlerindeki seçim çalışmaları coşkulu geçiyor. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında kentlerde yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Vekil adayları serhat kentlerinde devam eden çalışmalarda hem kırsal mahalleleri hem de kent merkezinde çalışmalar yürütüyor. Çalışmalara özellikle kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Ağrı

Ağrı’da seçim çalışmaları dört koldan devam ediyor. Kentte bugün çalışmaların yürütüldüğü bölgeler ise Hamur, Diyadin, Doğubayazıt ve merkeze bağlı kırsal mahalleler oldu.

Doğubayazıt’ta çalışmalar kapsamında Xariktan, Bûbo (Üçgöze), Yêdîmilet (Yalınsaz) ve Gûrgopa (Tanıktepe) köyleri ziyaret edildi. Xariktan mahallesinde heyeti onlarca kadın tarafından karşılarken kadınlar “Jin jiyan azadî” sloganları attı. 

Yeşil Sol’a Serhat’ta yoğun ilgi - bitlis tetwan secim calismasi88

Adaylardan Heval Bozdağ ise merkeze bağlı kırsal mahallelerde, Zelal Yılmaz, Hamur’da, Nejla Demir ise Diyadin’de yurttaşlarla bir araya geldi. Vekil adayları buluşmalarda konuşan adaylar, kentten 4 vekil çıkartacaklarını söyledi.

Erzurum

Seçim çalışmaları Erzurum’da ise kent merkezinde devam etti. Erzurum Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Abdurahman Sever’in katılımıyla Palandöken Mahallesi’nde ev çalışmaları ve pazarda halk buluşmasıyla devam etti. Kapı kapı dolaşan heyet, yurttaşlara Yeşil Sol Parti’yi tanıttı. Heyete yoğun ilgi ise kadınlardan geldi. Heyetin sokaktan geçtiği gören kadınlar balkonlardan, camlardan zafer işarete yaparken birçok yurttaş ise sokağa çıkarak desteklerini gösterdi.

Yeşil Sol’a Serhat’ta yoğun ilgi - yesil sol parti secim calismalari erzurumagiri erzirom1

Pazarda temaslarına devam eden heyet hem esnaf ile hem de yurttaşlarla sohbet etti. Sever ile konuşan kadın esnaf, geçimlerini sağlayamadıklarını belirterek iktidarın değişmesini gerektiğini ifade etti. 

Van

Van’daki hedeflerini 8-0 olarak belirleyen Yeşil Sol Parti, ilçe ilçe, mahalle mahalle, kapı kapı seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Milletvekili adayları, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Gülderen Varlı, Havin Kiye, Zülküf Uçar, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar, Taylan Ertaş ve beraberindeki heyet ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkale’nin Gosinî, Bavês, Hozî, Xirabe ve Omerava mahallelerinde yapılan ziyaretlerde renkli görüntüler ortaya çıkarken, bir günde onlarca mahalle ziyaret edildi. Burada konuşan adaylardan Gülderen Varlı, “Kürde karşı yüzyıldır bir düşmanlık var. Bu düşmanlığa karşı halkımız büyük bir irade gösteriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar biz onlara boyun eğmeyeceğiz ve direneceğiz. Bu mücadele mutlaka başarıya ulaşacaktır” dedi.

Bitlis

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il, ilçe yöneticileri ile Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri yurttaşların katılımıyla seçim çalışmaları mahalle mahalle sürüyor. Tetwan’ın Şonînas, Pêrûs Vartînis, Bêlih, Alan, Pendaş, Aşnak, Nanîkas, Engesor, Pirîgorî, Kınasor, Asras, Exzat, Ariskox köylerini ziyaret eden adaylar, sevgi gösterileri ile karşılandı. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol’a Serhat’ta yoğun ilgi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir