Yüzeyi buz tutan Şelaleye tırmandılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Susuz ilçesinde yüzeyi buz tutan Susuz Şelalesi’nde; milli dağcıların da aralarında olduğu ekip, tırmanış yaptı. İlk kez lider buz tırmanışının yapıldığını belirten dağcı Burak Atalay, “Muhteşem bir görüntü altında adrenalin dolu anlar yaşadık” dedi.

Yüzeyi buz tutan Şelaleye tırmandılar - Selale1 1

DHA’nın haberine göre, Susuz Şelalesi’nin önemli tırmanış rotalarından olduğunu belirten Burak Atalay, “Kars, doğa sporlarının pek çok dalını yapabilmek için büyük bir potansiyele sahip. Bir okul niteliği taşıyor. Biz de bugün Susuz Şelalesi’nin ilk lider tırmanış çıkışını gerçekleştirerek bunu bir kez daha göstermiş olduk. Davetimizi kırmayarak, buraya gelen ve bu çıkışı birlikte yaptığımız dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yüzeyi buz tutan Şelaleye tırmandılar - selale


Yüzeyi buz tutan Susuz Şelalesine tırmandılar

Susuz Şelalesi’nin bir tarafı buzla kaplı diğer tarafından ise hızla akan bir su vardı. Muhteşem bir görüntü altında adrenalin dolu anlar yaşadık. Yöre halkı arasında ‘Su Uçan’ olarak da adlandırılan, kış aylarında termometreler eksi dereceleri gösterdiğinde donan şelale manzarasıyla ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Doğaseverlerin uğrak yerlerinden olan şelale, 75 metre yükseklikten su düşüşüne sahip. Kışın gelmesiyle donarak buz sütunu oluşturunca da dağcıların dikkatini çekiyor” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüzeyi buz tutan Şelaleye tırmandılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir