Zeki Çelebi için kurulan taziyeye kitlesel ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymaniye’de silahlı saldırı sonucunda katledilen Kürt siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi için Van’da kurulan taziye kitlesel bir şekilde ziyaret edildi.

17 Mayıs’ta Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi’nin cenazesi Van’da toprağa verilmesinden sonra kitlesel olarak ziyaret edildi. HDP Van İl Binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, HDP ve DBP İl Eşbaşkanların bulunduğu kalabalık grup Altıntepe Mahallesinde kurulan taziye evini ziyaret etti.

‘Filistin’de yapılanlarla aynısını yaşıyoruz’

Ziyaret sırasında konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Filistin’de yaşanan olaylar sırasında bütün Türkiye’de tepki geldiğine dikkat çekerek, “Ama bakın burada aynısını biz yaşıyoruz. Aysel Doğan cenazesinde, dün akşam Zeki Çelebi’nın cenazesine yapılan saldırıda aynıdır. Bu bir zülümdür ve biz bunu kabul etmiyoruz.  Biz Kürtler varız ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Taziyeye katılanlara teşekkür eden Zeki Çelebi’nin kardeşi Fevzi Çelebi, yol boyunca büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeki Çelebi için kurulan taziyeye kitlesel ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir