10 ilde deprem: Uluslararası yardım çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölge kentlerinde son bir saatte 11 şiddetli deprem meydana geldi. Birçok ilde hissedilen deprem sonrası yıkımlar yaşanırken, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu öğrenildi. Öte yandan depremin ardından uluslararası yardım çağrısı yapıldı.

10 ilde deprem: Uluslararası yardım çağrısı - 2FF81ED9 CEEE 4036 B86E 43B30A35ECB3

Kandilli Rasathanesi’nin merkez üssü Antep’in Şehit Kamil ilçesi olarak açıkladığı 7.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 04.17’de yerin 5 kilometre derinliğinde yaşanan ve Batman, Maraş, Diyarbakır, Urfa, Malatya, Adıyaman başta olmak üzere birçok şehirde hissedilen deprem sonrası birçok evin yıkıldığı öğrenildi. 

AFAD’ın verilerine göre ise saat 04.17’de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olarak açıkladı. 

Ülke genelinde internet ve telefon kesintileri yaşanırken, deprem halkta büyük panik yarattı. Birçok kentte halk sokaklara çıktı. 

Son bir saatte 11 deprem

Kandilli Rasathanesi son bir saat içinde Kurdistan illerinde 11 depremin yaşandığını kayda geçirdi. Saat 04.26’da merkez üssü Dîlok’un Nurdağı ilçesi olan 6,4 şiddetinde, 04.36’da yerin 5 kilometre derinliğinde Dîlok’un Îslahiye ilçesinde 5.6, 04.47’de merkez üssü Amed’in Licê ilçesinde 4.3, saat 04.58’de merkez üssü Dîlok’un Îslahiye ilçesinde 5.2, saat 05.01’de merkez üssü Mereş’in Pezercix ilçesinde 4.7, saat 05.06’da merkez üssü Meletî’nin Doğanşehir ilçesinde 4.8, saat 05.17’de de merkez üssü Kilis’in Gulbaba ilçesinde de 4.9, Mereş’in Elmalar ilçesinde saat 05.21’de 4.6, Dîlok’un Nurdağı ilçesinde 5,4 ve Mereş’in Kazanlıpınar ilçesinde de saat 05.34’te de 4.4 şiddetinde depremler meydana geldi. 

Diyarbakır’da binalar yıkıldı

Öte yandan ilk edinilen bilgilere göre Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde ve Bağlar Tesisler ilçesinde bina yıkıldı. Çok sayıda kişinin bulunduğu belirtilen binalarda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Evlerinden çıkan yurttaşlar benzinliklere akın ederken, trafik kitlenme noktasına geldi. Yine aynı ilçesinde Galeria binası da yıkıldı. Bölgede büyük panik yaşanıyor.

10 ilde deprem: Uluslararası yardım çağrısı - 48CDD89F 23A9 4D08 AC1C 30CE0A56DBA5
Bağlar

Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’nin Barış caddesinde bulunan ve 7-8 katlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı. Yıkılan binanın enkazında en az yüz kişinin olduğu belirtildi.
 
Binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Deprem Urfa’da da hissedildi. Haliliye ilçesinde 5 katlı bir bina yıkıldı. Can kaybına dair herhangi bir bilgi edinilemezken kentin farklı yerlerinde de binaların yıkıldığı öğrenildi. 

Maraş’ta enkaz altında insanlar var

Yine depremin ana merkez üssü olan Maraş’ta da birçok binanın yıkıldığı ve enkaz altında insanların olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pekçok kentte hissedilen ve yıkıma neden olan depreme ilişkin “Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” açıklamasında bulundu.

Öte yandan AFAD ise vatandaşları deprem sonrası cep telefonlarıyla iletişime dair, “Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının” diyerek uyardı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
10 ilde deprem: Uluslararası yardım çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir