12 Kürt idam edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran ayında iran en az 12 mahkumu idam etti, 60’tan fazla Kürt’ün de gözaltına alındığını bildirildi.

Paris merkezli Kürdistan İnsan Hakları Ağı (KHRN), İran’ın Rohılat’ta insan hakları ihlalleriyle ilgili yayınladığı aylık raporunda , Haziran ayında en az 12 Kürt mahkumun infaz edildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, idam edilenlerin sekizi taammüden cinayetten, üçü uyuşturucuyla ilgili suçlamalardan ve biri de PKK ile bağlantılı oldukları suçlamasıyla idam edildi.

Rudaw’ın geçtiği habere göre, KHRN’nin açıklamasına göre; eski bir PKK üyesi olan Firuz Musalou, Urmiye merkez hapishanesinden bilinmeyen bir yere nakledildikten sonra ailesi ve avukatına haber verilmeden 20 Haziran’da idam edildi.

İran, 2021’in aynı döneminde 110 kişiye kıyasla, 2022’nin ilk beş ayında en az 168 kişiyi idam etti .

İnsan hakları ağına göre, ay boyunca en az 61 Kürt’ün İran güçleri tarafından gözaltına alındığını ve bunlardan beşinin hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.  Rapora göre, tutuklular arasında öğretmenler sendikasının en az 39 aktivisti de yer alıyor.

Raporda ayrıca İran sınır muhafızlarının Haziran ayında Kürdistan Bölgesi’nden en az bir tüccarı öldürdüğü ve bir diğerini yaraladığı, en az 13 kolberin de yaraladığı belirtildi.

Gözaltılar sürüyor

Aynı gözlemcinin Mayıs ayı istatistikleri, İran sınır muhafızları tarafından en az bir kolberin öldürüldüğünü ve 14 kişinin yaralandığını ve güvenlik güçleri tarafından en az 19 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
12 Kürt idam edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir