2. Van Tanıtım Günleri renkli görüntülerle başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Dernekler Federasyonu (VANFED) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Van Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı’da başladı.  Büyük bir katılımın olduğu etkinlikte Van^ın kültürel değerleri ön plana çıktı.

Yenikapı’da başlayan etkinlik, video gösterimi ve folklor gösterisi ile start aldı. Dinletiden sonra konuşan VANFED Yönetim Kurulu Başkanı M. Fatih Yağız, ikincisini düzenledikleri etkinlik ile amaçlarının Van’ın tarihini, kültürünü, gastronomisini tanıtmak olduğunu belirterek, “Tarlada izi olmayanların harmanda yüzü olmaz. Şükürler olsun bizim hem tarlada izimiz hem harmanda yüzümüz var. Önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçim öncesinde buradan, Yenikapı’dan siyasi partilere çağrımdır. Artık Vanlıları görmek zorundasınız. Siyaseten yerimizi alabilmemiz için Vanlıların hak ettiği temsiliyeti mutlaka alacağız. Biz bundan sonra yönetilen değil yönetici olacağız. Bu da böyle bilinsin.” dedi.

 

Dengbej Kazo etkinliğe renk kattı

 

Konuşmadan sonra Dengbej Kazo sahneye çıkarak Kürtçe klamlar seslendirdi. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği dengbej dinletisinden sonra katılımcılar kurulan stantları gezdi.  Stantların gezilmesinden sonra dengbej Kazo katılımcılarla birlikte Zimane Kurdi parçasını seslendirdi. Katılımcılarında parçaya eşlik etmesi dikkat çekti.

 

Etkinlik tanınmış sanatçıların konseri ve tanıtım etkinlikleriyle devam ediyor.

 

Video montaj: Dıldar Güler

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2. Van Tanıtım Günleri renkli görüntülerle başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir