21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, yaptığı basın toplantısı ile 3-4-5-6 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin programını kamuoyuna duyurdu.

21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali 3-6 Ağustos tarihlerinde “Madencilik talana karşı doğayı ve yaşamı savunuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilecek.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, Dersim Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile festival programını açıkladı.

Açıklamaya Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, DEDEF Genel Başkanı Özkan Tacar, Baro başkanı Fatma Kalsen, Siyasi Parti ve STK temsilcileri katıldı.

Başkan Maçoğlu, festivale gelen vatandaşların çevreyi temiz tutma noktasında hassasiyet göstermesi gerektiğini belirterek, “Madencilik talana karşı doğayı ve yaşamı savunuyoruz şiarıyla bu yıl festivalimizi gerçekleştireceğiz. Bu yıl komitemiz geçtiğimiz dönemleri değerlendirerek bu yıl programa iyi hazırlandı. Bu festivali daha iyi bir şekilde dışardan gelen misafirlerimiz için uzun çaba gösterdiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Konser, tiyatro, kültürel çalışmalar, yerel dinamikler ve anadil çalışmaları, Dersimli yazarların olduğu 4 günlük bir çalışma ve film gösterimleri olacak. Dersim’e çok fazla insan gelecek, sürece uygun bir çalışmanın olabilmesi için arkadaşlarımızın aldığı karara uyulmasını istiyoruz. Maalesef nüfusun üstünde ziyaretçi gelecek ve böylelikle toplumda kaygılar oluyor. Munzur suyu ve vadilerdeki yoğunluk ve insan baskısına karşı dikkat edilmesi lazım. Komitedeki arkadaşlarımız bunların denetleyicisi olacak. Süreç içerisinde oluşacak sıkıntılar verilecek telefonlara bildirilecek. İzinlerle ilgili tüm başvurularımız yapıldı, ilgili makamdan bize daha bir cevap gelmedi ama bu dönem festivalin yapılacağına dair kanaatimiz var. Dersim halkına ve dostlarına hayırlı olsun” dedi.

DEDEF Genel Başkanı Özkan Tacar, festivalin uluslararası bir festival olduğunu vurgulayarak, “Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Başkanımızın da belirttiği gibi programın bitmiş halidir. Umarız bu yıl Dersim halkının istediği gibi kendi kültürümüzde ve inancımızda festivali gerçekleştiğimiz inancı güçlüdür. Programlarımız zengin bir şekilde dolu doludur. Dünyaca ünlü Belçika’dan opera sanatçımızdan, Yunanlı, Erbil’den gelen sanatçı, Erivan’dan gelen halk oyunları, İsviçre’den gelen milletvekili ve 25 yıldır hayalini kurduğumuz Küba’dan gelen bir grupla bir arada olacağız. Festivalimiz Uluslararası bir festivale dönüşmüş durumdadır. 2 Ağustos’ta Nazimiye Düzgün Baba Kültür etkinliğiyle başlayan 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde Dersim merkez ile Pertek, Hozat, Ovacık ve Mazgirt ilçelerimizde dolu dolu bir festival olacaktır. Tüm dostlarımızı büyük halayda buluşmaya bekleriz” şeklinde konuştu. (Munzurpress)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    7 Ağustos 2023, 11:37

    […] Doğa, İnanç ve Kültür Festivali’nde lokmalar pay edildi, Şêx Seîd’in yakalandığı yerde açıklama ve panel düzenlendi. […]

    Cevapla
  2. Avatar
    7 Ağustos 2023, 11:37

    […] Doğa, İnanç ve Kültür Festivali’nde lokmalar pay edildi, Şêx Seîd’in yakalandığı yerde açıklama ve panel düzenlendi. […]

    Cevapla