5 deprem bölgesine ‘Gezici Eczane’ tırları kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem bölgelerine gönderilen 5 adet geniş kapasiteli şişme sahra eczanesi de hizmet vermeye başlayacak.

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Maraş merkezli depremlerin ardından, depremzedelerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 5 şehirde TIR ve konteyner eczaneler kurdu.

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen depremlerin üçüncü gününde, TEB bünyesindeki eczacılar da ilaç temini amacıyla bölgede geçici eczane hizmeti için harekete geçti. Bu kapsamda, Maraş merkez ve Afşin’de birer, Hatay İskenderun’da ve Antep İslahiye’de birer, Malatya merkezde 3 noktada ve Adıyaman merkezde bir TIR ve konteyner eczaneler 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. 

Gönüllü olarak bölgeye giden eczacıların görev yaptığı eczanelerde, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi malzemeler ücretsiz karşılanacak.

Depremden etkilenen 5 ildeki 8 seyyar eczanenin konum bilgileri şöyle:

Maraş Merkez: Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim ek hizmet binası, Onikişubat

Maraş Afşin: Pınarbaşı, Afşinbey Caddesi
Hatay İskenderun: Yeni Devlet Hastanesi Bahçe Girişi, Nizamiye yanı
Antep İslahiye: İtfaiye Meydanı
Malatya Merkez: Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesi, Battalgazi Devlet Hastanesi bahçesi (Eczacı Odası Çadır Eczane) ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi bahçesi (Eczacı Odası Çadır Eczane)
Adıyaman Merkez: Adıyaman 1 nolu Sağlık Ocağı yanı

Öte yandan, yarından itibaren bölgeye gönderilen 5 adet geniş kapasiteli şişme sahra eczanesi de hizmet vermeye başlayacak.

TEB Başkanı Arman Üney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 54 bölge eczacı odası ve Türkiye’nin dört bir yanındaki 46 bini aşkın meslektaşlarıyla depremzedelere destekte bulunmak üzere yardım çalışmalarını hızlı şekilde organize ettiklerini söyledi.

Üney, “Depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerimizde ilk aşamadaki süreçlerin yürütülmesi için merkez heyeti üyelerimiz ve deprem bölgelerine yakın bölge eczacı odası başkan ve yöneticilerimizin yer aldığı Bölgesel Afet Koordinasyon Ekipleri kurduk” dedi.

Üney, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), AFAD, Türk Kızılay ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile iletişime geçerek, deprem bölgesine verilecek desteklerle ilgili istişarelerde bulunduklarını anlattı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
5 deprem bölgesine ‘Gezici Eczane’ tırları kuruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir