6 Ezidi kadın için 9 yıl sonra gelen özgürlük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IŞİD tarafından 2014 yılında Şengal’de kaçırılan 6 Ezidi kadın 9 yıl aradan sonra ailelerine kavuştu. Ezidi kadınlar için düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.

Nobel Barış Ödülü sahibi, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Ezidi aktivist Nadia Murad, geçtiğimiz günlerde IŞİD tarafından Şengal’de kaçırılan 6 Ezidi Kürt kadının kurtarıldıklarını duyurmuş, çabalarından ötürü Başkan Neçirvan Barzani’ye teşekkür etmişti.

Yaklaşık 9 yıl sonra özgürlüğe kavuşan Ezidi kadınlar, Dohuk kentindeki Azadi Panorama parkında düzenlenen törenle bölge yetkilileri ve aileleri tarafından karşılandı.

Duygulu anlar yaşandı

Esaretten kurtulan kadınların yakınlarıyla buluşması esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

9 yıl sonra ailesine kavuşan Sabrin Elyas, “Çok mutlu ve rahatım. Allah’a şükürler olsun ki ailem ve arkadaşlarımla yeniden bir araya geldim. Bugün hayatımın en mutlu günü” dedi.

IŞİD zulmünden kurtarılan Samiye Simo ise eşi Dexil Hasna tarafından mutluluk gözyaşları ile karşılandı. 

Rihan İsmail, özgürlüğüne kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve ayrıca kendileri için böyle bir karşılama töreni düzenlenmesinden son derece memnun olduğunu söyledi.

Kadınların akrabası Naim Hayadar da, “Dönmeleri hepimizi mutlu etti. Allah yardımcımız olsun. Kaçırılan diğer insanlarımızın da ailelerinin yanına dönmesini, anne, babası ve akrabalarının yanında yaşamasını istiyoruz” dedi.

Ezidileri Kurtarma Ofisi başkanı Hüseyin Qaidi, 6 kadının yerini tespit edip bilgisini aldıktan sonra hemen Başkan Neçirvan Barzani’yi aradıklarını ve Barzani’nin de kurtarılmaları için ne gerekiyorsa yapılması için talimat verdiğini söyledi.

Qaidi, kısa süre sonra da kadınları getirip aileleri ile buluşturduklarını aktardı. (Rûdaw)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
6 Ezidi kadın için 9 yıl sonra gelen özgürlük

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir