Borç nedeniyle Ceylanpınar’da 7 mahallenin elektriği kesildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceylanpınar ilçesinde 7 kırsal mahallenin mesken ve tarım elektriğini “borçları olduğu” iddiası ile kesti.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Ceylanpınar ilçesinde 7 kırsal mahallenin mesken ve tarım elektriğini “borçları olduğu” gerekçesi ile kesti.

Elektrikleri kesilen mahallelerin muhtarları tepkilerini Ceylanpınar Ziraat Odası önünde yaptıkları basın açıklaması ile dile getirdi.

‘Oksijen tüpüne bağlı hastalarımız var’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, açıklamada konuşan Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, “Borçlarımızı ödüyoruz. Belki bazı köylerimizde bir, iki çiftçimizin geriye dönük borçları olabilir fakat diğerlerinin borçları yok. Ceylanpınar ilçesi olarak bütün çiftçilerimiz hem meskende hem de tarımda en iyi şekilde ödemesini yapar. DEDAŞ resmen çiftçilerimizi mağdur etmekte, ürünlerini kurutmakta. Meskenlerde elektrik yok. Köylerde su yok. Köylerde oksijen tüpüne bağlı olan hastalarımız var. Resmen katliam yapılmaktadır. Yetkililerden yardım bekliyoruz. DEDAŞ’ın çiftçilerimizi yıpratma hakkı yoktur. Bu şekilde giderse, çiftçilerimiz önümüzdeki sene çiftçiliği bırakmak zorunda kalacaklar. Girdiler yüksek olduğu için hiçbir çiftçi artık üretim yapamaz” diye konuştu. (YeniGün)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Borç nedeniyle Ceylanpınar’da 7 mahallenin elektriği kesildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir