81 yaşındaki Özer’e bir yıl içinde iki ayrı rapor verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlerlemiş yaşı ve hastalıkları nedeniyle cezası bir yıl ertelenerek tahliye edilen 81 yaşındaki Makbule Özer, ATK’nin “cezaevinde kalabilir” raporuyla yeniden cezaevine girecek. 

Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan ve “örgüte yardım” iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulan 81 yaşındaki Makbule Özer, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalamaz” raporu ile cezası bir yıl ertelenerek geçtiğimiz yıl serbest bırakıldı. Özer, bir yıl sonra ATK’nin hakkında hazırladığı yeni rapor nedeniyle tekrar cezaevine girme tehdidi ile yüz yüze.

Özellikle hasta tutsaklara dair raporlarıyla tepkilere neden olan ATK’nin Özer hakkında bir yıl arayla hazırladığı iki ayrı raporun ayrıntıları, kurumun yaklaşımını gözler önüne serecek nitelikte. 

Geçen yıl ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermişti

Özer’e hakkında daha önce “cezaevinde kalamaz” raporu veren ATK 3. İhtisas Kurulu, aradan bir yıl geçtikten sonra bu kez “cezaevinde kalabilir” raporu verdi.  Üstelik Özer’in yaşı ve hastalıkları artmış olmasına rağmen. 

ATK’nin 5 Eylül 2022 tarihli ilk raporunda Makbule Özer’e dair “senilitesi ve mevcut kronik hastalıkları birlikte değerlendirildiğinde halihazırda; Ceza ve Güvenlik Tedbirleri İnfazı Hakkında Kanunun 16/6 maddesi kapsamında değerlendirildiği, kişinin hayatını yalnız idame ettiremeyeceği oy birliği ile mütalaa olunur” ifadeleri yer almıştı.

Aynı kurul bu kez ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi 

Makbule Özer’e ilişkin 11 Kasım’da hazırlanan son raporda ise bu kez “mevcut belgeleri ve muayene bulgularına göre halihazırda, R (rehabilitasyon) tipi cezaevi şartlarında kalmasının uygun olduğu, 3 ay sonra gözlem notları ve son durumu gösteren sağlık kurulu raporu ile birlikte muayeneye gönderilmesi sonrasında sorulan hususlar hakkında yeniden değerlendirileceği” kararı verildi.  

Özer hakkındaki raporun altında, geçen yılki raporu da hazırlayan ATK 3. İhtisas Kurulu’nun 5 üyesinin imzası var. 

ATK’nin Özer’in yaşı ve hastalıkları artmasına rağmen böylesi bir rapor hazırlanmış olması soru işaretlerine neden oldu. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
81 yaşındaki Özer’e bir yıl içinde iki ayrı rapor verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir