Adıyamanlılar: İnsanlar soğuktan ölüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük ölçüde hissedildi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin üzerinden 24 saatten fazla zaman geçti. Enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yetersiz olduğunu dile getiren Adıyamanlılar, bazı insanların soğuktan donarak öldüğünü belirtti.

Rûdaw’ın haberine göre, can kayıpları medyaya yansıyanlardan çok daha fazla ve Adıyaman çok zor bir durumda.

Halkın bazı cenazeleri enkazdan kendi başına çıkardığı ve bu cenazeleri gömecek kimsenin olmadığı aktarılıyor.

İnsani yardım açısından acil desteğe ihtiyacı olduğu belirtilen Adıyaman’da, arama-kurtarma ekiplerinin çok yetersiz olduğu, ayrıca marketlerdeki gıda maddelerinin tükendiği belirtiliyor.

Çok fazla sayıda binanın yıkıldığı kentte, AFAD ekipleri yetersiz kalıyor.

Kentteki can kayıplarının açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu belirten Adıyamanlılar, insani yardım talebinde bulunuyor.

“Ekipler bugün geldi”

Adıyamanlı bir yurttaş, “Durumu görüyorsunuz, 24 saat geçti fakat bugün geldiler. Konuşmaya gelince ‘Şunu yaptık, bunu yaptık’ diyebiliyorlar. Haberlerde 13 kişinin öldüğü söyleniyor. Bu soğukta kim 24 saat hayatta kalabilir? Hepsi öldü. Kimseyi kurtaramıyoruz. İnsanları kendi başımıza nasıl kurtarabiliriz? Elle olmaz ki” ifadelerini kullandı.

“İnsanları kurtaracak makine yok”

Başka bir yurttaş ise “100 bin kişi de ölmüş olabilir diyoruz. Çok sayıda ölü var. Bina da kalmadı. Ne fırınlar ne dükkanlar çalışıyor. Hiçbir şey yok. Bina kalmadı, tüm şehir yıkıldı. İnsanlar enkaz altında, onları kurtaracak makine yok” dedi.

“Hiç yardım gelmedi”

“Sabaha kadar yağmur yağıyor, sağ olanlar da soğuktan ölecek” diyen bir vatandaş da “Hiçbir yardım gelmedi. Millet yiyecek bir şey bulamıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan, internet ve şebeke sorunu olan kentte birçok kişinin kentteki akrabalarına ulaşmakta sorun yaşadığı aktarılıyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adıyamanlılar: İnsanlar soğuktan ölüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir