Afganistanlı 5 göçmeni kaçıran 4 çete üyesi tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da geçmek için Van’a gelen ve çeteler tarafından kaçırılan 5 Afganistanlı kurtarılırken, 4 çete üyesi ise tutuklandı.

İstanbul’a geçmek için Van’a gelen Afganistanlı göçmenlerin, çeteler tarafından rehin alınarak işkenceye maruz bırakıldığı ihbar edildi. İhbar sonrası Van İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan operasyon sonucu 4 çete üyesinin adresleri tespit edilerek gözaltına alındı.

Zorla alıkonan 5 Afganistanlının kurtarıldığı operasyonda, ihbara konu olan ve işkenceye maruz kalan kayıp çocuk B.G.M’nin yer tespiti sonucu kurtarılarak, 29 Aralık tarihinde Van’a getirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli ise tutuklandı.

JASAT tarafından yapıla açıklamada, “B.G.M.nin ailesi tarafından 156 internet ihbar hattına yapılan teşekkür mesajında ‘Van İl Jandarma Komutanlığı JASAT timi tarafından; yapmış olduğumuz ihbar hemen değerlendirilerek kardeşim kurtarıldı. Bize büyük bir mutluluk yaşattılar. Van Jandarmaya, JASAT’a ve Türk devletine sonsuz teşekkür ederim ’ ifadelerine yer verilmiştir. Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından mağdurların can güvenliği, hak ve hürriyetleri üzerinde vahim sonuçlar doğuran, insanlık onuruna karşı işlenmiş ulusal ve uluslararası örgütlü suçlarla mücadeleye yönelik faaliyetlere devam edilecektir” denildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Afganistanlı 5 göçmeni kaçıran 4 çete üyesi tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir