Ağrı Dağı’na tırmanan Çek dağcı düşerek yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanan Çek dağcı, dengesini kaybederek düştü. Çevredeki dağcıların haber vermesi üzerine yaralanan dağcı, hastaneye kaldırıldı.

Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanan Çek dağcı, dengesini kaybederek düştü. Yeni Doğu Gazetesi’nin haberine göre; Çekya vatandaşı olan J.H. (64), arkadaşlarıyla birlikte 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’na zirve tırmanışına çıktı. Tırmanış sırasında dengesini kaybeden J.H., yere düşerek kafasından ve omzundan yaralandı. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ağrı Dağı’na tırmanan Çek dağcı düşerek yaralandı - dagci agri dagi

Bölgeye gelen sağlık ekipleri, 3 bin 200 metre rakımda ilk müdahaleyi yaptıkları J.H.’yi ambulansla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine sevk etti. Tedavi altına alınan J.H.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı Dağı’na tırmanan Çek dağcı düşerek yaralandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    17 Ağustos 2023, 12:16

    […] dünyadaki önemli zirve rotalarından biri olan Ağrı Dağı, yaz sezonunda en hareketli günlerini yaşıyor. Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü […]

    Cevapla