1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ağrı’da geri göç yolunun kesilmesi balıkların üremesine engel oluyor

Ağrı’da geri göç yolunun kesilmesi balıkların üremesine engel oluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkili kurumların Ağrı’da yapay göl oluşturmak için doğa katliamına sebep olan bir uygulamayı bilinçsizce sürdürmesi nedeniyle balıkların göç yolu kesilerek üremesine engel oldu.

Ağrı Merkez’de Vali Süleyman Elban’ın kayyım olduğu süreçte oluşturulan Millet Bahçesi ve Cafelerin arasında bulunan Taşlıçay Deresine su toplamak amacıyla yerleştirilen balon balıkların üreme mevsiminde aktif olarak kullanıldığı için geri göçe engel olarak balık üremesinin önüne geçiyor. Sürecin takip edilmemesi ve planlamanın yapılmaması nedeni ile balıkların yumurtalarını bırakacakları yere geri dönüşüne engel olan balon Taşlıçay deresindeki balık neslinin yok olmasına neden oluyor.

İlgili kurumun bilimsel gerçeklerden uzak uygulamaları sonucu yaşanması muhtemel balık neslinin önüne geçilmesi için vatandaşlar gerekli çağrıda bulunarak yetkilileri uyarıyor.

Çektiği videoyla üreme döneminde olan balıkların göçüne engel olan balonun, yüzlerce balığın telef olmasına neden olduğunu belirten bir vatandaş: “Ağrı Millet Bahçesinde bulunan Taşlıçay Deresinde balıklar üreme döneminde yumurtalarını bırakmak için akıntıya karşı zorlu bir yolculuğa başlamış. Fakat derede kurulan su bendi balonu balıklara engel oluyor. Balıklar, üreme döneminde telef oluyor. İlgili yetkililerin bir an önce bu sorunla ilgilenmesini istiyoruz. Çünkü yüzlerce balık burada geri dönemiyor. Üreme döneminde yumurtalarını bırakamıyor. Bu da bir türün yok olmasına neden olabilir” dedi. (agri04)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da geri göç yolunun kesilmesi balıkların üremesine engel oluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir