Akbelen için toplanan 117 bin imza Orman Bakanlığı’na verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkizköyün Dostları İnisiyatifi, Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden ocağına karşı toplanan 117 bin imzayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na verdi.

İkizköyün Dostları İnisiyatifi, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden ocağına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya çok sayıda çevre aktivistinin yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile CHP milletvekilleri destek verdi. Açıklamaya katılanlar, “Akbelen’e dokunma”, “Akbelen ormanını vermeyeceğiz” yazılı dövizler taşırken, açıklamayı inisiyatif adına Deniz Gümüşer yaptı. Gümüşer, Akbelen ormanlarının kömür için tamamen yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

 ‘Yaşam kömüre feda ediliyor’

İkizköylülerin yaşamsal olarak risk altında olduklarını aktaran Gümüşer, Akbelen Ormanı’nda maden ocağının açılmasına karşı 117 bin imza toplandığını ve toplanan imzaları bakanlığa sunacaklarını söyledi.

‘Kıyım artıyor’

Yeşil Sol Parti Van Milletvekilli Gülcan Kaçmaz ise hem Kurdistan hem de Türkiye’deki ormanlarda ağaç kıyımlarının arttığını ormanların tahrip edildiğini söyleyerek, “Şirketlere peşkeş çekilmek istenen Akbelen Ormanı başta olmak üzere; Türkiye’nin dört tarafından meydana gelen bu ekolojik yıkıma karşı mücadele içinde olacağız. İkizköylülerin yanındayız” dedi.

‘Rant için ormanlar katlediliyor’

CHP Milletvekili Semra Dincer ise İkizköyü sakinlerinin tarım ve yaşam alanlarına sahip çıkmak için mücadele ettiğini, köylülerin bu nedenle şiddet gördüğünü ve mahkeme kapılarında süründüğünü belirtti. Dincer, “Bütün dünya kömürden vazgeçmişken, birilerinin ‘cebi dolsun’ diye doğanın katledilmesine karşıyız. Rant için o güzelim ormanların katledilmesine karşıyız” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akbelen için toplanan 117 bin imza Orman Bakanlığı’na verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir