Akbelen Ormanı’na çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için iki yıldır sürdürülen doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi.

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için yurttaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. İkizköy direnişçilerinden Hasan Yorulmaz, “Kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar” dedi.

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölgedekilerin mücadelesi sürüyor.

Nöbet geçtiğimiz günlerde ikinci yılına girerken, bugün sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi.

Ekoloji Birliği Kadın Meclisi, İkizköylülerin bir an önce Akbelen Ormanı’ndaki ablukanın kaldırılmasını ve kesim kararının durdurulmasın talep ettiğini belirterek, konuya duyarlı tüm kamuoyunu Akbelen Ormanı’na desteğe çağırdı.

Ne olmuştu?

Yeniköy ve Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini işleten, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji, İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nın 740 dönümlük bölgesini, termik santrallere linyit sağlayan açık maden ocağına katmak için gerekli izinleri almış (Kasım 2020) ancak İkizköylüler’in direnişiyle karşılaşmıştı. 17 Temmuz 2022 sabah saat 6’da Akbelen Ormanı’na giren Orman İşletmesi kesim ekibi İkizköy halkı ormanın derinliklerine erişinceye kadar 30’a yakın ağacı kesmişti. İkizköylüler o günden beri ormanda 24 saat nöbet tutuyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akbelen Ormanı’na çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir