AKP’li belediye başkanını eleştiren depremzede çadırda gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antep’te bir depremzede, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan evlerin hasar görmesini eleştirdiği gerekçesiyle kaldığı çadırdan gözaltına alındı.

Antep’in AKP’li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medyada video paylaşıp belediyenin yaptırdığı evlerin hasar görmesini eleştiren bir vatandaş hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine videoyu paylaşan vatandaş gece yarısı çadırında uyurken gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan vatandaş, serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan vatandaşın avukatı yaptığı açıklamada, “Müvekkilin haksız olarak gözaltına alındığı iddiasıyla Belediye Başkanından şikayetçi olduk. Devam eden süreçte de şikayetimizin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

23 Derece isimli Twitter hesabında yayınlanan videoda açıklama yapan avukat şunları söyledi:

“Özetle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu müvekkil hakkında şikayette bulunuyor. Müvekkilin gözaltına alınmasını sağlıyor ve müvekkil depremzede olup, depremden kaçtı, köyüne sığındı, köyünde bulunduğu çadırında müvekkil 3 polis vasıtasıyla gözaltına alındı. Bu durumun vicdani hiç bir açıklaması olamaz. Nitekim ifade de zaten bu hususu belirttik. Savcı beyle yaptığımız görüşme çerçevesinde ifadeler çerçevesinde müvekkilin salıverilmesine karar verildi. Depremzede bir vatandaşın evine girebilecek bir pozisyonu yokken ve daha sonra sunulacak kayıtlardan da sunulacağı üzere binası ciddi anlamda hasarlıyken müvekkili o eve tıkmak istemek en basit tabiri ile acımasızlıktır. Netice de müvekkil şu an serbest bırakıldı. Bu konunun takipçisi olacağız. Müvekkilin haksız olarak gözaltına alındığı iddiasıyla Belediye Başkanından şikayetçi olduk. Devam eden süreçte de şikayetimizin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li belediye başkanını eleştiren depremzede çadırda gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir